Bodrum'da beyaz kum yeniden hortladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde her sezon başında tartışmalara neden olan beyaz kum sevdası yeniden ortaya çıktı. İşletmeye, Kabahatler Kanunu gereği en üst limitten cezai işlem uygulanarak, kumun kaldırılması için 2 gün süre verildi.

Bodrum'da beyaz kum yeniden hortladı

Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden Bodrum’da her yıl turizm sezonunda beyaz kum furyası bu yıl da devam etti. Gölköy Mahallesi Demirbükü mevkisinde lüks villaların olduğu bir sitenin önündeki sahile beyaz kum getirildi. Beyaz kumun bir kısmı sahilin bir bölümüne serilirken, sahilin kalan bölümlerinde kum yığınlarının henüz serilmediği gözlendi. Sahilde küçük bir iş makinesinin de hazır beklediği görüldü.
İhbarın ardından Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kumu döktüğü belirlenen MESA Sitesi’ne sahile doğal olmayan malzeme dökmek ve çevre kirliliğine neden olmaktan Kabahatler Kanunu 41/4 maddesi gereği en üst limitten cezai işlem uygulandı. Uygulanan cezanın 106 bin TL olduğu öğrenildi.
Ayrıca kumun kaldırılması için 2 gün ikaz tutanağı düzenlendi, konu ile ilgili tutanak tutularak ilgili birim ve kurumlara sevk edildi.

Bu haber toplam 441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.