Telefon dolandırıcılarına dikkat

Son zamanlarda artan telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şahıslar aradıkları banka müşterilerini "Hesabınızda işlem yapılıyor hemen müdahale etmeliyiz" diyerek...

Telefon dolandırıcılarına dikkat

Son zamanlarda artan telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şahıslar aradıkları banka müşterilerini "Hesabınızda işlem yapılıyor hemen müdahale etmeliyiz" diyerek yardımcı olacakları bahanesiyle kişisel bilgilerine ulaşıp onlarca kişiyi dolandırdılar.

Marmaris ilçesindeki Anastasia Otel Genel Müdürü Levent Aydın, dolandırıcılık yapan şahısların telefon numaralarını, kendi numarasına yönlendirdikleri için Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Aydın, sabah işe geldiğinde onlarca kişi tarafından arandığını ve dolandırıcılıkla suçlandığını ancak dolandırıcılık yapan şahısların kullandıkları telefon numarasını kendi telefonuna yönlendirdiklerini söyledi. Olayın ardından telefonunu kapatmak zorunda kalan Aydın Banka görevlisinden, polise, dolandırılan şahıslara kadar bir çok kişinin kendisini aradığını ve olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu söyledi.

Aydın: "Sabah saatlerinde iş yerime geldiğim zaman telefonum çaldı. Telefondaki kişi Trabzon'un bir ilçesinden arayan bir komiserdi. Karakolda bulunan bir kişinin benim hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Ancak cep numarasından aradığı için güvenmedim ve sabit bir telefon numarası istedim. Verilen numarayı aradığımda gerçekten o komiser karşıma çıktı. Şikayetçi olan kişinin kredi kart bilgilerini kullanarak bankamatikten bin TL çektiğim yönünde bir şikayet olduğunu söyledi. Bende o kişiyle görüşmek istedim. Görüştüğüm kişi de benim bankanın personeli gibi aradığımı ve hesabından işlem yapıldığını ve yardımcı olmak için bir takım sorular soracağını söylemiş ve hesabından bin TL işlem yapıldığını görmüş. Hemen ardından başka bir bankanın görevlisi aradı. Aynı şekilde bir müşterinin hesabından işlem yaptığımı söyledi. Bu şekilde yaklaşık 70 şikayet aldım. “dedi.

“Dolandırıcılar Savcı’nın yanında bile aradılar”

Suç duyurusunda bulunmak için Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmak gittiğini ve savcıya ifade verirken bile 4 kez arandığını belirten Aydın,  "O gün telefonum hiç susmadı. Önce Marmaris Karakolu'na gittim ve konuyla ilgili şikayetçi olacağım dedim. Karakolda görevli arkadaşlar benim maddi ve manevi bir mağduriyetim olmadığı için böyle bir şikayet olamayacağını ve direk GSM şebekesiyle irtibata geçmem gerektiğini söylediler. Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcının yanında ifade verirken bile 4 kişi aradı ve telefonun hoparlörünü açarak savcıya de dinlettim. Arayan kişiler hep aynı mağduriyetlerini dile getiriyorlardı. Konuyu ilk önce kendi GSM operatörüme gönderdim. Bende bir takım evraklar ve konuyu anlatan bir yazı istediler. Bütün evrakları tamamlayıp gönderdim. Daha sonra diğer hattın GSM operatörüne de konuyu detaylı bir şekilde ilettim ve uyardım. Ancak her iki GSM operatörünü defalarca aramama rağmen herhangi bir netice alamadım. Bu olayı bir çetenin yaptığını tahmin ediyorum. Bana gelen şikayet sayısı 70 civarı ama en az 400-500 kişi bu yolla dolandırılmış olabilir" dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.