Tek seansta iki ameliyat birden oldu

Muğla'da yaşayan 51 yaşındaki Ramazan Karabunda, kalbinden tek seansta iki ameliyat birden geçirerek sağlığına kavuştu.Menteşe’de yaşayan  işçi emeklisi 51 yaşındaki Ramazan Karabunda, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle...

Tek seansta iki ameliyat birden oldu

Muğla'da yaşayan 51 yaşındaki Ramazan Karabunda, kalbinden tek seansta iki ameliyat birden geçirerek sağlığına kavuştu.

Menteşe’de yaşayan  işçi emeklisi 51 yaşındaki Ramazan Karabunda, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle 4 yıl boyunca hastane hastane dolaştıktan sonra Muğla Özel Yücelen Hastanesi Kalp Merkezinde tek seansta kalbinden geçirdiği iki ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karabunda, 4 yıl önce kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye gitti. Kısa bir süre tedavi gören Karabunda, özel sektörde çalıştığı için ameliyat olmayı reddetti. Çalışmaya devam eden Karabunda'nın rahatsızlığı artarak devam etti. Yürümekte ve merdivenleri çıkmakta zorlanan Karabunda , emekliliğe ayrıldıktan sonra çeşitli hastanelerde dermanını aramak için dolaştı.

Kalp kapağındaki mitral darlığın artması, trisküp yetmezliğin aşırı derecede ilerlemesi ve ana damarlarında yüzde 99 oranında tıkanıklık görülmesi ve riskli bir hasta olması nedeniyle çoğu hastanenin ameliyata almak için riskli gördüğü Karabunda, Özel Yücelen Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Polikliniğine başvurdu.

Ameliyata hazır hale getirilen Karabunda tek seansta kalbinden iki operasyon geçirdi. Karabunda,  Doç.Dr. Veysel Şahin ve Op.Dr. Hakan Fglizioğlu tarafından yapılan 5 saatlik ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.

Ameliyat için çok geç kalmış

Pıhtılaşma faktörlerinin bozulduğu durumda hastaya iki ameliyatı aynı seansta uyguladıklarını kaydeden Doç.Dr.Veysel Şahin, "Hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı. Kalbin sol tarafındaki mitral dediğimiz kapakta ileri derecede darlık ve kireçleme vardı. Bu kapak çıkartılarak yerine mekanik bir kapak takıldı. Hastamıza aynı seansta 3 damar by- pass yapıldı. Hasta yoğun bakıma alındı ve 24 saat sonra normal odasına çıkartıldı. Hastamızın beşinci gününde genel durumu gayet iyi, mevcut olan komplikasyonlar tamamen geçmiş durumda. Hastanın özelliği bu kadar yaygın lezyonların bir arada olması ve hastanın çok gecikmiş olarak bize müracaat etmiş olmasıydı. Obez olması nedeniyle karaciğerin ileri derecede büyümüş olması ve bütün pıhtılaşma faktörlerinin bozulduğu durumlarda cerrahi oldukça riskli seyretmektedir; ama bütün bunlara rağmen hastamızı çok iyi toparlayarak bu iki ameliyatı bir arada gerçekleştirdik" dedi.

“Hayattan ümidimi kesmiştim”

Hastaneye başvurduğu sırada hayatından ümidini kestiğini belirten Karabunda yeniden sağlığına kavuşmasının sevincini şöyle paylaştı: “Ameliyattan önce ciddi sıkıntılar çekiyordum. Ağrılar, merdiven çıkarken zorlanmalar... Büyük şehirlerdeki bir kaç hastaneye gittim fakat kolay kolay kimse aynı seansta iki ameliyatı birden yapmaya cesaret edemedi. Bölgemizin hastanesi Yücelen'e başvurdum. Ben hayattan bir anlamda ümidimi kesmiştim. Sonuçta bir kalp krizi geçirsem hayata gözlerimi bir anda kapatacaktım. Doç.Dr.Veysel Şahin ve Op.Dr. Hakan Filizoğlu başta olmak üzere tüm anestezi, ameliyathane, yoğun bakım ve genel servis hemşirelerine çok çok teşekkür ediyorum. “

Bu haber toplam 649 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.