TEK öğrencilerinden Mehmetçikle mektuplaştı

Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları ilkokul öğrencileri, Çanakkale Gelibolu-Kavakköy’deki “18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı”nda vatani görevini yapan Mehmetçikle gönül köprüsü kurdu.Teknoloji ve Kültür İlkokulu...

TEK öğrencilerinden Mehmetçikle mektuplaştı

Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları ilkokul öğrencileri, Çanakkale Gelibolu-Kavakköy’deki “18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı”nda vatani görevini yapan Mehmetçikle gönül köprüsü kurdu.

Teknoloji ve Kültür İlkokulu 3/A Sınıfı öğrencileri, öğretmen ve sınıf anneleri ile birlikte; Teknoloji ve Kültür Okulları ailesi adına “18 Mart Çanakkale Ruhu”na ithafen, Gelibolu’da vatani görevlerini yapan Mehmetçiklere kaşkol ve sembolik manası oldukça büyük olan kuru üzümle birlikte, duygu yüklü bir mektup gönderdi.

Öğrenciler Mehmetçik’e gönderdikleri mektupta şu duygu ve düşüncelere yer verdiler: “Sizlerin sayesinde geceleri rahat uyuyabiliyoruz. Vatanımız milletimiz, bayrağımız emin ellerde biliyoruz. Yarın bu şanlı görevi sizlerden devralmak inşallah bizlere de nasip olacak… Dün bizim için o görevi ifa edenler olduğu gibi, bugün sizler de bu görevi yürütmektesiniz. Yarın bizlerin de aynı bilinç ve ruhla görev yapacağımıza inancınız tam olsun.”

Mehmetçik ise öğrencilere şöyle karşılık verdiler: “Sizin göndermiş olduğunuz ve manevi değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük olan hediyeniz buradaki vatan evlatlarının gönül teline dokunmuştur, yürekleri ısıtmıştır. Mehmetçik sizden aldığı manevi güçle vatani görevini yerine getirirken iç ve dış her türlü tehlike karşısında vatanı uğruna gerektiğinde canını, seve seve feda eyleyecek ve gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyecektir.”

Teknoloji ve Kültür Okulları Genel Müdürü Celalettin Demirel: “Okullarımız adına gurur dolu, anlam yüklü bu muhteşem düşünce ve kurulan gönül köprüsü bağı dolayısıyla sınıf annesi Müzeyyen Yıldırım ve sınıf öğretmeni Reşide Girgin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.