TEK Kolleji & Lefke kardeşliği

TEK Koleji ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında protokol imzalandı. TEK Koleji öğrencileri Lefke Avrupa Üniversitesini tercih ederlerse yüzde 25 burs kazanacaklar. TEK Koleji Mütevelli Heyeti Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy ve Lefke...

TEK Kolleji & Lefke kardeşliği

TEK Koleji ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında protokol imzalandı. TEK Koleji öğrencileri Lefke Avrupa Üniversitesini tercih ederlerse yüzde 25 burs kazanacaklar. TEK Koleji Mütevelli Heyeti Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy ve Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Ahmet Göksel ‘in imzaladıkları protokolle TEK Koleji öğrencileri yüksek öğrenimlerini Lefke Üniversitesinde yapmak isterlerse yüzde yirmi beş burs kazanacaklar.

Protokol imza töreninde konuşan TEK Koleji Mütevelli Heyeti Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy; “Bizler en iyi yatırımın geleceğimiz olan çocuklara olduğunu biliyoruz. Kolejimizin imkanları ve eğitim kadrosunu dikkate alan Lefke Avrupa Üniversitesi ‘de başarılı öğrencilerimizin eğitimine katkı koymak için buradalar kendilerine teşekkür ediyorum. ” dedi.

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Ahmet Göksel  üniversite olarak laboratuvarlara önem verdiklerini söyledi. Göksel “Bir üniversiteyi, üniversite yapan birkaç şey çok önemlidir. Bunlardan bir tanesi öğretim kadrosu, akademik kadrosudur. Ben bunun her yerde altını çizerek, göğsümü gere gere söylüyorum ki Lefke Avrupa Üniversitesinin akademik kadrosu bugün sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde değil Türkiye’de ki pek çok devlet ve vakıf üniversitesiyle birebir mücadele edebilecek seviyededir.” diyerek şöyle devam etti:

“Hocalarımızın büyük bir çoğunluğu lisans eğitimlilerini, yüksek lisanslarını, doktoralarını yurt dışında yapmışlardır ve yurt dışındaki üniversitelerde görev yaptıktan sonra üniversitemize gelmişlerdir. Üniversitemiz bünyesinde laboratuvarlarımız 24 saat açık bulunuyor. Öğrencilerimiz teoride aldıkları bilgileri pratikte de uygulama şansı buluyor. NASA tarafından düzenlenen robot yarışmasında iki projemiz yarışacak. İnsansız uçak dalındaki projemizle bir çok seçkin üniversiteyi geride bıraktık .”

Türkiye’de ilk kez bir Kolej ile protokol imzaladıklarına dikkat çeken Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Ahmet Göksel; “ilk kez eğitimin kalitesine inandığımız TEK Koleji ile bir protokol imzaladık. Buradan mezun olan öğrencilerimizin eğitiminin devamını kaliteli devam ettirmek istiyoruz .”dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.