“Tayinler hukuk dışı”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, sağlık çalışanlarının istek dışı tayinlerin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, çalışanların bu konuda büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.“Sağlık çalışanı...

“Tayinler hukuk dışı”

Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi Başkanı İncilay Gezgin, sağlık çalışanlarının istek dışı tayinlerin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, çalışanların bu konuda büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.

“Sağlık çalışanı olarak uyandığımız her günün bizlere neler getireceği kaygısıyla güne başlıyoruz. Sağlık Bakanlığının “Sağlıkta dönüşüm projesi” bizleri her gün bir yerlere dönüştürmekte bir mağduriyetle güne başlatmaktadır.” diyen Gezgin;  “Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanunundaki değişiklikle 2 Kasım 2011 tarihinden sonra İllerde; İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Kurum Müdürlüğü ve son olarak da Kamu Hastaneleri Birliği ile hizmet vermeye başladı.

Yeni yapılandırma sürecinde çalışanların mağduriyeti ve sağlık hizmetlerinde olası aksaklıklar konusunda görüşlerimizi önceki zamanlarda ifade etmiştik. Gün geçtikçe ortaya çıkan yeni uygulamalar ne yazık ki bizi haklı çıkarmaktadır.

Bu uygulamalardan biride 20 Aralık günü yaşanmış, Halk Sağlığı Kurumu ile İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan bazı Tıbbi Sekreter, Sağlık Memuru, Ebe ve Hemşire arkadaşlarımızın istek dışı tayinleri yapılmıştır.

Kurumlar arasında gerçekleştirilen bu nakiller hukuka alenen aykırıdır. Bu istek dışı kabul edilemez tayinler bir günde oldu bittiye getirilmiştir. Tamamıyla haksız ve hukuksuz olan bu işlemde zahmet edip çalışanlara haber bile verilmemiştir.

Neresinden tutsanız elinizde kalacak böyle bir yönetim tarzını eleştirmeye kelimeler cümleler yetersiz kalmaktadır.”şeklinde konuştu.

Bu uygulamaların “Biz yaptık oldu” anlamına geldiğini belirten Gezgin; Birileri tarafından bir gecede yapılan değişikliklerle; Sağlık Ocakları kapatılıp, oralarda çalışan doktorlarımız, Devlet memurluğundan ücretsiz izne ayrılarak, sözleşme imzalayıp aile hekimi oldu.

İl’ deki sağlık hizmetlerinden sorumlu İl Sağlık Müdürlüğü 3 Kasım 2011 sabahı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Kurum Müdürlüğü olarak personeli ile beraber iki kuruma dönüştürüldü.

Sağlık sektöründe devlete uzun yıllar müdür olarak hizmet etmiş kişiler 3 Kasım sabahı araştırmacı oldu, Devlete hizmet etmiş yılların Müdürlerinin yerine  sanki özel şirket yöneticiliği yapılacakmış gibi, her İl’e yüksek ücretle sözleşmeli CEO ve sağlık kurumlarına sözleşmeli yöneticiler görevlendirildi,

Birinci Basamaktaki Doktorlarımızın ve ikinci basamaktaki tüm idarecilerin sözleşmeli olduğu bir sistemde görev yapan personel içinde bir iyilik düşünüldüğü aşikardır.

Önümüzdeki herhangi bir günün sabahında da, tüm sağlık çalışanlarına dokunacak bir uygulama yürürlüğe girebilir artık bu gidişata dur deme zamanı geldi de geçiyor.

Türk Sağlık-Sen olarak diyoruz ki; Sağlık çalışanlarını böyle bir kölelik düzeni altında baskıcı bir yöntemle zorlamak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Burası Muz Cumhuriyeti değildir. Hiç kimse kafasına estiği gibi çalışanın hakkıyla hukuku ile oynayamaz.

Birileri Bakanla poz vermeyi, pinpon oynamayı en büyük sendikal faaliyet olarak çalışanlara dikte ede dursun, Biz Türk Sağlık-Sen olarak muhatabımız kim olursa olsun haksızlık karşısında suskun kalmayacağız. Vatandaşımızın Sağlık Hakkını da Çalışanlarımızın Hizmet Haklarını da sonuna kadar korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu yanlıştan dönülmesi içinde çağrımızı yapıyoruz. Konuyu mahkemelere taşımaktan asla çekinmeyeceğiz. Sağlık çalışanları da sahipsiz değildir, bunu da herkes bilsin.”dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.