Tavuk ölümleri alarma geçirdi

Muğla'da yaklaşık bin tavuğun telef olması nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlattı.Muğla'nın Merkez başta olmak üzere Marmaris, Köyceğiz, Ula ilçelerinde yaşanılan tavuk ölümleri İl Gıda,...

Tavuk ölümleri alarma geçirdi

Muğla'da yaklaşık bin tavuğun telef olması nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlattı.

Muğla'nın Merkez başta olmak üzere Marmaris, Köyceğiz, Ula ilçelerinde yaşanılan tavuk ölümleri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü alarma geçirdi. Muğla merkezde bazı bölgelerde karantina uygulamaya başlandı.

Marmaris İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Mehmet Elevli, Marmaris'in Hisarönü ve Karacasöğüt Köyü'nde de yaklaşık 300 tavuğun telef olduğunu belirtti. Elevli, Marmaris'te ölen tavuklar üzerinde yapılan analizlerde herhangi bir virüse rastlanılmadığını belirterek; "Köylerde görülen tavuk ölümlerinde herhangi bir virüse rastlanılmadı. İkinci analiz sonuçlarında mikrobiyolojik analiz istedik ve Cuma gününe kadar sonuçlanacaktır. Hastalıkların özellikle açık alanlarda tavuk besleyen vatandaşların yeterli dezenfekte yapmadıklarından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Açık alanda yabani kuşlardan hastalık bulaşabilir. Tavukların su içtikleri yem yedikleri kapların temiz olması ve kapalı ortamda hijyenik koşullarda beslenmesi gerekir" dedi.

Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün tavuk ölümleriyle ilgili çalışmaları devam ediyor.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.