Tatlar görücüye çıktı

Marmaris ilçesinde turizm çeşitliliğini artırmak ve yöre mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen “Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği” başladı.Marmaris Ticaret Odası, Marmaris turizmini çeşitlendirip...

Tatlar görücüye çıktı

Marmaris ilçesinde turizm çeşitliliğini artırmak ve yöre mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen “Marmaris Bal Evi 1.Gastronomi ve Kültür Şenliği” başladı.

Marmaris Ticaret Odası, Marmaris turizmini çeşitlendirip yöre kültürü ve mutfağını ilçeye gelen yabancı misafirlere tanıtmak maksadıyla Esnaf Odası, Güney Ege Aşçılar Derneği ve Muğla Üniversitesi'nin organizasyonunda Gastronomi şenliği düzenledi.

Osmaniye Mahallesi’nde bulunan Marmaris Bal Evi’nde İlk kez düzenlenen şenliğe, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, turizm acente temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda yerli ve yabancı tur rehberleri iştirak etti.

Şıra ikramıyla başlayan şenlik, halk oyunları ekibinin gösterisi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserleriyle sürdü. Bal Evi'nin bahçesine kurulan otağda, yöreye ait ev eşyaları ve kıyafetleri sergilendi. Organik ürünlerin yer aldığı stantlar şenliğe katıltan davetlilerden ilgi gördü. Etkinlikte kır düğünleri ve kına geceleri canlandırıldı. Davetlilere keşkek, sura, taze yaprak sarması, yoğurtlama, çingen pilavı, piyaz, ot kavurma, Marmaris yedi baharlısı, parmak tatlısı, zerde, Marmaris kurabiyesi ve susam ve bal karışımı ile yapılan kıyam ikram edildi. Etkinlik gece Hıdrellez ateşinden atlanmasıyla sonlandı.

Şenlikte bir konuşma yapan Marmaris Ticaret odası Başkanı Mehmet Baysal, turizmin devamlılığını kültürel unsurlarını kaybetmeden sağlamaya gayret gösterdiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Marmaris'in ekonomik faaliyetlerinde, tanıtım stratejisinde ve şehrin mimari görünümünde değişim politikaları belirlemesi gerekiyor. Marmaris'in kültürel ve mistik özelliklerini içeren markalaşma stratejilerini el birliği ile uygulamalıyız. Geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız, önümüzdeki yıllarda iki gün süreyle gerçekleştirmeyi planladığımız Gastronomi ve Kültür Şenliğimizin amacı budur"

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.