Tatbikat gerçeğini aratmadı

İtfaiye Haftası nedeniyle Bodrum Yarımadasında bulunan belediye itfaiyecileri tarafından düzenlenen tatbikatlar gerçeğini aratmadı.İtfaiye haftası nedeniyle, Cahit Özvezneci İlköğretim okulu bahçesinde düzenlenen tatbikatta,...

Tatbikat gerçeğini aratmadı

İtfaiye Haftası nedeniyle Bodrum Yarımadasında bulunan belediye itfaiyecileri tarafından düzenlenen tatbikatlar gerçeğini aratmadı.

İtfaiye haftası nedeniyle, Cahit Özvezneci İlköğretim okulu bahçesinde düzenlenen tatbikatta, Bodrum Yarımadasında bulunan itfaiyeciler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tatbikatı yaklaşık 500 ilköğretim okulu öğrencisi ve veliler izledi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı birbirinden başarılı kurtarma operasyonlarını ilgiyle izleyen öğrenciler zaman zaman korku dolu anlar yaşadı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği, yanan bir evin ikinci katında mahsur kalan bir kişi itfaiye ekiplerinin zemine kurduğu şişme platforma atlayarak kurtarıldı. Bir diğer kurtarmada, bir kuyuya veya çukur bir yere düşmüş kişiler tripot adlı vinçli sistem yardımıyla çekilerek kurtarıldı. Mutfak tüpünden çıkan alevlerin nasıl söndürüleceği ise uygulamalı biçimde anlatıldı. Turgutreis İtfaiye Amiri Zekeriya Bayırlı yanan mutfak tüpünü eliyle söndürmesi herkesi hayretler içinde bıraktı Tatbikatta son olarak trafik kazasında otomobil içerisine sıkışmış bir yaralı ekiplerin dev demir kesme makasları ile arabanın tavanını kesip araç içinde sıkışan kişiye ambulansa bindirmeleri büyük alkış aldı.

Gerçekleri artmaya tatbikatta son olarak ise hurda bir araç yakılarak söndürme operasyonu yapıldı. Öğrencilere tatbikat yapılırken uygulamalı olarak yangına müdahale anları anlatıldı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.