TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde bir tatbikat düzenlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikata Kızılay, AFAD ve UMKE de destekv erdi.1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası etkinlikleri...

TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde bir tatbikat düzenlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikata Kızılay, AFAD ve UMKE de destekv erdi.

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası etkinlikleri Muğla Öğretmen Lisesinde AFAD, UMKE, 112 Acil Yardım Servisi. Ula İlçe Emniyet Müdürlüğü, Muğla ve Ula Belediye İtfaiye ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat ile sona erdi. Tatbikata Türk Kızılay’ı da destek verdi.

Tatbikat, deprem senaryosu ile başladı. Sirenlerin çalması ile birlikte sınıflardaki öğrenciler polis gözetiminde güvenli bir şekilde boşaltıldı. Okulun boşaltılmasının ardından, senaryo gereği deprem sonrası enkaz altında kalan öğrenciler AFAD ekipleri tarafından yerleri tespit edilerek Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri tarafından sağlıklı bir şekilde enkaz altından çıkarıldı ve 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.

Deprem nedeniyle çıkan yangın ise Muğla ve Ula Belediyesine ait itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale sonrası söndürüldü. Senaryo gereği AFAD ekipleri yaralamalı trafik kazasına müdahale etti. İki aracın çarpışması sonrası meydana gelen trafik kazasında durumu ağır olan yaralı sıkıştığı araçtan kesici ile kaza yapan aracın kapısı kesilerek 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edilerek yaralılar sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

Tatbikatta, deprem sonrası okulda mahsur kalan öğrenciler AFAD ekipleri tarafından binanın en üst katından iple kontrollü bir şekilde binanın dış cephesinden aşağı indirildi. Tatbikatın sonunda ise, AFAD ekipleri iki kişi binanın en üst katından ellerinde Türk Bayrağı ile yere inerek tatbikatı tamamladılar.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.