Taşlara hayat veriyor

Denizden topladığı taşları kırarak yaptığı resimler hayranlık uyandıran Yılmaz Yeşiltaş’ı görenleri hayranlıklarını gizleyemiyor.Datça’nın Palamutbükü Mahallesinde işletmecilik yapan Yılmaz Yeşiltaş, boş zamanlarında...

Taşlara hayat veriyor

Denizden topladığı taşları kırarak yaptığı resimler hayranlık uyandıran Yılmaz Yeşiltaş’ı görenleri hayranlıklarını gizleyemiyor.

Datça’nın Palamutbükü Mahallesinde işletmecilik yapan Yılmaz Yeşiltaş, boş zamanlarında denizden topladığı taşları kırarak yaptığı resimler büyük beğeni topluyor.

Küçük yaşlardan beri resme ilgi duyduğunu belirten Yılmaz Yeşiltaş, “Ortaokulda okurken resim yarışmasında Türkiye üçüncülüğüm var. Bu yaptığım resimler ise tamamen kendim geliştirdiğim bir yöntem. Genellikle turizm mevsiminin bittiği Ekim ayından sonra burada yapacak başka iş yok. Ben de kendi kendime ne yapabilirim diye düşünürken aklıma böyle bir yöntem geldi. Ülkenin tanınmış kişilerin resimlerini çizerek, onları denizden topladığım taşları kırarak içine özel yapıştırıcı karıştırdım ve çizdiğim resimlerin içine serpiştirdim. Hiçbir kimyasal kullanmadan tamamen doğal malzemeler kullanarak resimler yaptım. Bir resim için genellikle en az üç gün çalışmam gerekiyor. Resimlerimi görenler çok beğeniyor. Bazıları ısrarla satın almak istiyor ama ben daha çok insanların görmesi için iş yerimin bir köşesini resimlerin sergilenmesine ayırdım. İsteyen burada görebilir” dedi.

Yeşiltaş’ın eşi Meray Yeşiltaş ise, eşinin yaptığı resimlerin herkes tarafından çok beğenildiğini belirterek, “Görenler hayranlıklarını belirtmeden edemiyorlar. Bende elimden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak şimdi turizm sezonu olduğu için resimle ilgilenemiyoruz. Sezon bitiminden sonra yeniden çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.