Tarihe su veriliyor!

Kanuni Sultan Süleyman Han’ın Rodos seferi esnasında askerlerin konaklaması ve ibadetleri için yaptırılan Cami ve Han’ın suyu bağlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ),...

Tarihe su veriliyor!

Kanuni Sultan Süleyman Han’ın Rodos seferi esnasında askerlerin konaklaması ve ibadetleri için yaptırılan Cami ve Han’ın suyu bağlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), yaklaşan turizm sezonu nedeniyle çalışmalarına hızla devam ediyor.

MUSKİ 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, Yatağan ilçesi Bozüyük Mahallesi’nde Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, tarihi han ve tarihi camii için 320 metre uzunluğunda içme suyu boru hattı döşedi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan han’ın içme suyu boru hattı 2 gün içerisinde tamamlandı.

Bozüyük Mahallesi’ndeki tarihi han ve camiinin turizm açısından önemli yerler olduğunu belirten Ülgen, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak tarihi değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

“Bozüyük önemli turizm merkezi”

Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle tarihi yerlerin içme suyu çalışmalarına hız verdiklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, bölgede çekilen diziler nedeniyle Bozüyük Mahallesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Ülgen, “ Bozüyük’teki tarihi han ve camiinin restorasyonu devam ediyor. Tek eksikleri olan su sıkıntısı da biz çözdük. Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Amacımız yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı olduğu kadar, ilimize gelen turistleri de memnun etmek ” dedi.

“Lagina’da su sorununu çözdük”

Yatağan’ın Turgut Mahallesi’nde bulunan Lagina Antik Kenti’nin de su sorununu giderdiklerini ifade eden Ülgen, bölgeye 300 metre uzunluğunda içme suyu boru hattı döşediklerini söyledi.

Ayrıca Ülgen, su sorunu yaşayan hiçbir bölge kalmayana kadar durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.