Tanker suyu ile turizm!

Rusya ile yaşanan gerginlik, terör olayları nedeniyle yaşanan rezervasyon iptalleri sonucu çok zor bir sezon geçiren turizmciye 9 günlük bayram tatili az da olsa can suyu olurken, bazı bölgelerde ise su sıkıntısı yaşanıyor. Bayram...

Tanker suyu ile turizm!

Rusya ile yaşanan gerginlik, terör olayları nedeniyle yaşanan rezervasyon iptalleri sonucu çok zor bir sezon geçiren turizmciye 9 günlük bayram tatili az da olsa can suyu olurken, bazı bölgelerde ise su sıkıntısı yaşanıyor. Bayram tatili öncesi konuklarını bekleyen Marmaris Bozburun mahallesi Adatepe mevkiindeki oteller ve işletmeler adeta susuzluktan kıvranıyor.

Bölgedeki turizmciler otel ve işletmelerinin su ihtiyacını tankerlerle su taşıyarak gidermeye çalışıyor. Turizmciler, bölgeye belirli günlerde ve kısıtlı su verildiğini belirtirken, bayram tatilinde müşterilerine karşı zor durumda kalmamaları için Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’den bölgedeki su sıkıntısına kalıcı çözüm bulunmasını istediler.

Rusya ile yaşanan gerginlik ve terör olaylarından dolayı çok kötü bir sezon geçiren turizmciyi şimdi de su sıkıntısı zora sokuyor. Muğla’nın önemli turizm merkezlerinin başında gelen Marmaris Bozburun mahallesi Adatepe mevkiindeki otelciler ve işletmeler adeta taşıma suyu ile sezon geçiriyor. Bölgeye belirli zamanlarda ve kısıtlı su verilmesi büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. İşletmeler su ihtiyaçlarını tankerlerle tu taşıyıp hortumlarla otel ve işletmelerine vererek gidermeye çalışıyor.

9 günlük bayram tatili turizmciye az da olsa can suyu olurken, turizmciler bayram tatilinde su ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları konusunda da kara kara düşünüyor. Turizmciler, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’den bayram tatili süresince bölgeyi susuz bırakmamaları ve sonrasında da su sorununa kalıcı çözüm bulmalarını istiyor.

Bölgede 25 yıldır turizmcilik yapan ve otel işleten Çetin Ünver, bu yıl içinde çok fazla su sıkıntısı yaşadıklarını ve hala da yaşamaya devam ettiklerini vurgulayarak; “Yani sezonluk iş yapan bir işletmeciyim. Bu sene de, yani 2016 yılının Mayıs ayında da, işletmemi sezona hazırlayıp açtım. Mayıs ayında herhangi bir su sorunu yaşamadan işletmemi çalıştırdım, ancak Haziran ayından itibaren ilk etapta günde bir, daha sonra iki günde bir, sonraları dört hatta beş günde bir işletmemize su verilmeye başlandı. Temmuz ayında ise, Ramazan bayramı dolayısı ile işletmem tam dolu idi; fakat su sıkıntısı nedeni ile işletmemde konaklayan bütün misafirlerime karşı hem kendim zor durumda kaldım  hem de birçok misafirim işletmemden ayrılmak zorunda kaldılar. Su ihtiyaçlarımızı tankerlerle taşıyarak çözmeye çalışıyoruz. Bu durum sonucunda oluşan zararımı açıklamama gerek dahi yok. Ayrıca belirtmeliyim ki, bu işletmede kiracıyım ve bir yandan da konaklayan müşterilerimi elimde tutup, memnun edip, işletmemin kirasını çıkartmaya çalışmaktayım.” Dedi.

Bir türlü çözüm bulamadılar

Yaklaşan bayram tatili öncesi yine aynı endişeleri yaşadıklarını ifade eden Ünver, sorunun giderilmesi için defalarla yetkililerle iletişime geçmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını ifade etti. Ünver; “Şimdi önümüzde kocaman bir Kurban Bayramı var ve bu bayramda 9 gün idari tatil olup, 9 gün boyunca işletmemde ağırlayacağım misafirlerim olacak. Ramazan bayramında yaşadığım ve hala da yaşamakta olduğum bu mağduriyetim, kurban bayramında da devam ederse, tarafım çok büyük zarara uğrayacak, ki zaten şu ana kadar yeterince zarardayım.

Bununla alakalı olarak defalarca haziran ayından beri Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 444 48 01 telefon numarasını arayarak şikayetimi dile getirdim. Sadece kendim değil zaman zaman konaklayan müşterilerimin de su olmamasından dolayı yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirmeleri için bahsi geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin telefon numarasını arayarak şikayetlerini bildirmelerini sağladım. Sonuç olarak, yine hiçbir şey elde edemedim. Hatta “bugün akşam su vereceğiz, yarın sabah su vereceğiz, arıza oluştu akşam suyunuzu vereceğiz” şeklinde bilgi verilerek oyalandık.

İşletmemizde su sıkıntısının halen devam etmesinden dolayı,  03 Eylül 2016 tarihinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne resmi internet sitesinden, yaşadığımız su sıkıntısına ilişkin olarak şikayet maili yolladım fakat yine sonuç alamadım. Büyükşehir ve MUSKİ yetkilerinden en azından bayram süresince bölgemize kesintisiz sur verilmesini sonrasında da kalıcı çözüm bulunmasını rica ediyoruz. “ diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.