Tabiat Turizmi Çalıştayı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü ve Marmaris Milli Park Müdürlüğünce hazırlanan Tabiat Turizmi Çalıştayı, Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımı...

Tabiat Turizmi Çalıştayı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü ve Marmaris Milli Park Müdürlüğünce hazırlanan Tabiat Turizmi Çalıştayı, Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımı ile gerçekleşti.

Marmaris Milli Park Müdürlüğü Tabiat Eğitim Merkezinde yapılan çalıştaya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman Kaymakamları, Doğa Koruma ve Milli Parklar IV. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Marmaris, Datça Belediye Başkanları ve turizmciler katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, tabiat koruma alanlarının toplumla iç içe olması ve turizme hizmet etmesinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, Milli Parklar ve ormanların her ne şekilde3 olursa olsun korunacağını, halkın ve turizmin hizmetinde kullanılacağını söyledi.

Muğla’ya gelen turistlerin ormanlara uzaktan bakmadan bisiklet, doğa yürüyüşü gibi faaliyetlerle kullanması gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Ormanlar ve milli parklar turizme kazandırılmalı. Muğla’ya gelen turistler buradaki tabiatı spor, doğa yürüyüşü yaparak tanıyacak. Tabiat koruma alanlarının toplumla iç içe olması ve turizme hizmet etmesini sağlamak bizlerin görevidir. Bunu yaparken de milli parklarımızı ve ormanlarımızı koruyarak yapmalıyız” dedi.

Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya ise "Marmaris Milli Parkı'nın tanıtımı ve kaynak değerlerin tabiat turizminde kullanımı" konulu sunum yaptı. Marmaris Milli Parkı'nı bir yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Muğla Milli Park Şube Müdürü Somer Kırker de "Muğla ili tabiat turizmi uygulama eylem planı" hakkında sunum yaptı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.