Süt dağıtımı tekrar başladı

Marmaris'te sağlıksız koşullarda bekletildiği için 57 bin 942 kutu okul sütüne el konulmasının ardından okullarda süt dağıtımı tekrar başladı.Marmaris'te sağlıksız koşullarda bekletildiği için 57 bin 942 kutu okul sütüne...

Süt dağıtımı tekrar başladı

Marmaris'te sağlıksız koşullarda bekletildiği için 57 bin 942 kutu okul sütüne el konulmasının ardından okullarda süt dağıtımı tekrar başladı.

Marmaris'te sağlıksız koşullarda bekletildiği için 57 bin 942 kutu okul sütüne el konulmasıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Züleyha Aldoğan, sorumlusu olsunlar ya da olmasınlar çocukları ilgilendiren her olayın mutlaka içerisinde yer alarak takipçisi olduklarını ve bir çekincelerinin bulunmadığını söyledi.

Süt olayını kendilerinin de basınla aynı anda öğrendiklerini belirten Aldoğan, ''Tamamen taşeron firmadan kaynaklanan talihsiz bir olay yaşandı. Olayı öğrendiğimiz andan itibaren okullarımıza bir gün önceden dağıtılan aynı kolilerden olduğunu düşündüğümüz sütleri tedbir amaçlı olarak toplattık. Geçen hafta okullara süt dağıtmadık. Cumartesi günü okullarımız açık tuttuk. Yetkili firma gelip daha önce dağıtılan sütleri de topladı. İlçemizde şu anda o sütlerden eser bile yoktur'' dedi.

Firmanın bu kez taşeron kullanmadan kendi elemanlarını yollayıp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin nezaretinde sütlerin dağıtımı yaptığını ifade eden Aldoğan, sütlerle ilgili sorumluluklarının okullara teslim edildiği andan itibaren başladığını kaydetti. Okul müdürlerinin önderliğinde kurulan komisyonun sütleri teslim aldığını anlatan Aldoğan, haftanın üç gün pazartesi, çarşamba, cuma sütlerin dağıtımının yapıldığını bildirdi. Marmaris'te toplam 3 bin 741 öğrencinin dağıtılan okul sütlerinden içtiği bilgisini veren Aldoğan, ''Bunlar ilkokul ve ana sınıfı öğrencilerimiz. Sütler altışar günlük bırakılıyor okullara. Bu talihsiz olay hiç kimseye zarar vermeden neticelenmiş oldu. Süt dağıtımı ilçemizde dün sabah itibariyle yeniden başladı ve devam ediyor'' diye konuştu.

Dağıtımı üretici firma yapacak

Süt dağıtımını taşeron firma yerine artık üretici firmanın yapacağını belirten Aldoğan, “Orada o sütler günlerce kalmadı. O sütlerin okullara gönderimi yapılmadı. Firma sütleri dağıtmış kalanı da oraya istiflemiş. Bütün kanallardan müdahalemizi yaptık o sütleri okullara göndermedik hatta gönderilen sütleri de topladık. Marmaris’teki öğrencilerin sağlığından en az anne babaları kadar sorumluyuz. İlgili firma artık kendi arabalarıyla getirip kendileri servis yapacak. Bundan sonra herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyoruz. Fabrikadan kendi arabalarıyla bırakacak ve okullara dağıtacaklar. Okullarda da güneş görmeyen sağlık ortamlarda muhafaza edilecektir” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.