Sürekli ayakta kalmak varise neden oluyor

Varis günümüzde özellikle ayakta fazla kalan kişilerde sık rastlanan bir hastalık. Varis özellikle günümüzde %95 görülen bir hastalık olarak biliniyor. Varisin tedavisi ise günümüzde basit ve kolay. Genellikle genetik yapı...

Sürekli ayakta kalmak varise neden oluyor

Varis günümüzde özellikle ayakta fazla kalan kişilerde sık rastlanan bir hastalık. Varis özellikle günümüzde %95 görülen bir hastalık olarak biliniyor. Varisin tedavisi ise günümüzde basit ve kolay. Genellikle genetik yapı ve vücudun kendi hastalıklarının dışında varisten korunmak için mutlaka ayaklarınızı dinlendirin. Muğla devlet Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi doktorlarından Kalp Damar Cerrahisi Doktoru Serdar Babuccu varisin nedenleri, belirtileri, tedavisi ve önlemenin yolları hakkında özet ve pratik bilgiler verdi. Pabuccu; “Varis, cilde yakın toplardamarların geniş ve kıvrıntılı bil hal almasıdır. Varis genellikle tek başına bir hastalık değildir. Altta yatan ciddi bir toplardamar hastalığı belirtisidir. Varisli insanların çok büyük bir kısmında görülüyor artık. Varis, nadiren de toplardamarda görülür” dedi.

Venöz yetmezliği normalde tek yönlü olarak akciğerlere gitmesi gereken kirli kanın bacak toplardamar kapaklarındaki fonksiyon bozukluğu sonucu yerçekimi etkisi ile ters yönde ayağa doğru kaçmasıdır. Yüzeysel damarlarda görülür diyen Babuccu; “yüzeysel damar bacakların yedek damarıdır. Bu damar kesilebilir. Vücudun başka damarlarında kullanılabilir. Lazer yada köpükle kapatılır. Bacakta herhangi bir sorun yaratmaz” diye konuştu.

Belirtilerinin bacakta ağrı ve kaşıntı ile başladığını söyleyen Babuccu; “Kitle koyuluk fark eder ve ağrı hissederseniz bacakta mutlaka bir uzmana görünün. Günümüzde %90 görülen bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor varis. Korunmak için ise fazla ayakta kalmamaya, ayaklarınızı dinlendirmeye, sigaradan özellikle uzak durmaya çalışın. Alkol ise sigara ile birlikte sık aralıklar ile tüketilirse bilindiği gibi damar tıkanıklığına neden olur. Beslenmenin son derece önemli olduğunu da aklımızdan çıkarmayalım” dedi.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.