Şükran ve Minnetle Dolu bir Gün: 18 Mart

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü için bir mesaj yayınladı.Başkan Dr. Osman Gürün mesajında; “Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip olan Çanakkale Savaşı...

Şükran ve Minnetle Dolu bir Gün: 18 Mart

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü için bir mesaj yayınladı.

Başkan Dr. Osman Gürün mesajında; “Türk ve dünya tarihi açısından büyük öneme sahip olan Çanakkale Savaşı birçok milletin kaderini değiştirmiş, yıkılan devletlerin yanında küllerinden doğan devletlere de ilham ve moral kaynağı olmuştur. Güçlü devletlerin karşısında tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk devleti bağımsızlığı için mücadele vermiş, bu uğurda genç bir nesil canından, sevdiklerinden vazgeçip destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk o günler için “Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum ” demiştir.” şeklinde konuştu.

Başkan Gürün, Muğla’nın 1. Dünya Savaşı’nda 1100, İstiklal Savaşı’nda 204, Kore Savaşı’nda 27, Kıbrıs Çıkarması’nda 24, 1980 sonrasından günümüze 102 şehidinin olduğunu, şehitlerimizi saygı ve minnetle andıklarını ve aynı zamanda şehitlerimizin isimlerini cadde, sokak ve parklara vererek yaşattıklarını söyledi.

Savaşların olmadığı, barışın ve huzurun tüm coğrafyalarda hüküm sürdüğü günleri dileyen Başkan Gürün; “Bugünleri borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.