STK’lar koyları temizleyecek

Marmaris koylarının temizliği için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, 11 Mayıs günü Deniz Ticaret Odası tarafından temin edilecek tekne ile koyların temizliğini yapacak.Marmaris Deniz Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda,...

STK’lar koyları temizleyecek

Marmaris koylarının temizliği için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, 11 Mayıs günü Deniz Ticaret Odası tarafından temin edilecek tekne ile koyların temizliğini yapacak.

Marmaris Deniz Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda, Marmaris koylarında yapılacak temizlik çalışması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Marmaris deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Marmaris Rotary Kulübü Başkanı Ferhat Düztaşlık, projenin mimarı Zülfikar Soyvural, Marmaris Lions Kulubü Başkanı Gökhan Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Budak, Martı Marina Müdürü ve Deniz Temiz Derneği Turmepa temsilcisi Zafer Ergül, Karya Yelken Kulübü üyesi Deniz Yıldız ve Marmaris Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü Çağla Akkuş katıldı.

Estonya’da bir halk hareketi olarak başlatılan Let's Do İt! Clean World (Haydi temiz bir dünya yapalım) etkinliği Marmaris’teki Sivil Toplum Kuruluşlarının katkıları ile 11 Mayıs 2014 Pazar günü Marmaris’te gerçekleşecek. Etkinlik, Marmaris Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda temin edilecek bir tekne ile koylarda STK’lar tarafından temizlik yapılacak.

Mengi: Amacımız farkındalık yaratmak

Toplantıya Marmaris DTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mengi toplantıda yaptığı açıklamada; “Dünya Temizliği Projesinde, Türkiye’nin 3. kez yer alacağı bu büyük etkinlikte yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. 2013 yılında Türkiye’de 16 şehirde 62 farklı noktada yapılan temizlikle toplam 7 bin 982 gönüllünün katılımı ile 30 bin 363 ton atık toplandı. Ve bu 2014 içinde Türkiye’nin bu ortaklığa çağrılmasına sebep oldu. Mayıs 2014 tarihinde düzenlenecek etkinlikte Türkiye’de 81 ilin çoğunda bu projenin gönüllü ekiplerinin oluşturulması ile daha büyük çapta bir temizlik gerçekleşecek. Çevre ve temizliğe büyük önem veren odamız, bu projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyor. Bir gün içinde bir ülke temizlenir mi? Birlikten doğan gücü bu etkinlik ile göreceğiz. Let's Do İt! (haydi, yapalım) bir dünya hareketi, büyük bir çevre temizleme projesi. Hareketinin en önemli amacı, gittikçe büyüyen atık sorununa ve hem bireylerin hem de işkollarının arkalarında bıraktıkları çevresel ayak izine dikkat çekerek, bu konulara ilişkin toplum bilincini ve farkındalığı artırmak” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.