Zeytinlikleri tehdit eden maddeler geri çekildi

‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Zeytinlikleri tehdit eden maddeler torba yasadan geri çekildi.10...

Zeytinlikleri tehdit eden maddeler geri çekildi

‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Zeytinlikleri tehdit eden maddeler torba yasadan geri çekildi.

10 Aralık 2022’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba yasa teklifi;  Maden Kanunu’na eklenen geçici madde ile zeytin sahalarının madenciliğe açılmasını öngörüyordu.

Zeytin sahalarının madenciliğe açılmasını öngören torba yasa teklifi, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan kararı sosyal medya hesabından duyurdu. CHP’li Özcan yaptığı açıklamada, “Torba yasadaki zeytin ile ilgili madde komisyondan geri çekildi” ifadelerini kullandı.

Tarım Orkam-Sen Genel Merkezi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ekoloji mücadelesi yürüten STK, Dernek, toplumsal muhalefetin yürüttüğü ortak mücadele bugün mecliste karşılık buldu, zeytin alanlarının talanı için hazırlanan yasa komisyondan geçemedi, geri çekildi. Ranta, talana, ekolojik kırıma karşı örgütlü mücadelemiz kazandı!”

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.