74.Tüberküloz Eğitimi ve Propaganda Haftası

Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü 74. Tüberküloz Eğitimi Ve Propaganda Haftası dolayısıyla bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamada, tüberkülozun hava yoluyla bulaştığı ve dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer aldığı...

74.Tüberküloz Eğitimi ve Propaganda Haftası

Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü 74. Tüberküloz Eğitimi Ve Propaganda Haftası dolayısıyla bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamada, tüberkülozun hava yoluyla bulaştığı ve dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer aldığı aktarıldı.

Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tüberküloz hava yolu ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır ve tüm dünyada ilk on ölüm sebebi arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin sağlıkla ilgili hedeflerinden biri de 2030 yılına kadar tüberküloz epidemisini sona erdirmektir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla ülkemizde Ulusal Tüberküloz Kontrol Programı yürütülmektedir.

Bu Program; tüberkülozdan koruma, erken tanı, yeterli ve uygun tedavi, sosyal koruma ve psiko-sosyal destekler ile tüberküloza bağlı mortalite ve morbiditenin azaltılması, hastalığa bağlı yıkıcı maliyetlerle karşılaşan ailelerin sıfırlanması ile “Veremsiz Bir Türkiye!” hedefine ulaşmak için yürütülen faaliyetleri kapsamaktadır.

“TEDAVİSİ TÜM SAĞLIK KURULUŞLARIMIZDA ÜCRETSİZDİR”

Tüberküloz hastalığının teşhis ve tedavisi tüm sağlık kuruluşlarımızda ücretsizdir. Tüberküloz ve ilaca dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilerek vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.

Tüberküloz (verem) önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kendinizi, sevdiklerinizi ve çevrenizdekileri korumak için; Yaşadığınız ortamları sık sık havalandırarak temiz hava akımı sağlayınız. Öksürürken, hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatınız. Çocuklarınıza mutlaka BCG aşısı yaptırınız. İki haftadan uzun süren öksürükle birlikte balgam, ateş, gece terlemesi, kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik gibi şikâyetleriniz varsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz”

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.