Sofralarımıza yeni sebzeler geliyor

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı –Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi “ kapsamında  İl  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim...

Sofralarımıza yeni sebzeler geliyor

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı –Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi “ kapsamında  İl  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce  2013 yılında  “Kışlık Sebze Projesi” hazırlandı. Bu projenin amacının;  kırsal alanda yaşayan ve tarımsal faaliyetlerin her aşamasında aktif rol oynayan kadınların daha üretken ve  daha  verimli şekilde tarımsal faaliyetlere katılımlarını sağlamak ve kırsal alanda yaşayan kadınların tarımsal  konularda  ve ekonomik faaliyetlerde eğitim-yayım yöntemleri ile eğitmek, tarımsal  üretimdeki kaliteyi arttırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol almalarını sağlamak ve kırsaldaki kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını  iyileştirmek ve güçlendirmek olduğu belirtildi.

Bu kapsamda  Muğla, Ula ve Yatağan  Merkez ve köylerinden  toplam  33 kadın çiftçi ile 50 dekarlık alanda 176.000 adet tüplü kışlık sebze fidelerinin dağıtımı yapılacak. Kışlık sebzelerin katma değeri yüksek ve bir çoğu  ilimizde ilk defa üretilecek  olan “Bürüksel Lahanası “, “Alabaş “, “Brokoli” ve “Hindiba” çeşitlerinden oluşuyor. Ayrıca  “Marul”, “ Karnabahar”, “ Lahana “  ve “Kırmızı lahana” çeşitlerinin de erkenci ve geççi fideleri ile değişik renklerde marul fidelerinin de   dağıtımları yapılacak.

Bu çalışmalarda  toprak numunelerinin  analizleri Fethiye Ziraat odasınca ücretsiz olarak yapıldı. Tahlile göre  gübreleri satın alınarak proje kapsamında üreticilere ücretsiz olarak verildi. Ayrıca yine proje kapsamında kullanılacak olan zirai ilaç gibi girdilerde üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Proje kapsamında fidelerin dağıtımı bugün saat 09.00’da Ula ilçesine bağlı Kızılağaç, 11.00’de Muğla merkeze bağlı Yaraş, saat 14.00’de de Yatağan ilçesinde gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.