Siyasilerden sendikalara tam destek

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı topyüken bir direniş başlatan sendikalara Yatağan’daki siyasi partiler tam destek kararı verdiler.Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin...

Siyasilerden sendikalara tam destek

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı topyüken bir direniş başlatan sendikalara Yatağan’daki siyasi partiler tam destek kararı verdiler.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme idaresine bağlanmasının ardından harekete geçen Maden-iş ve Tes-iş Sendikaları hazırlanan eylem planı çerçevesinde ilçedeki siyasi partileri ziyaret ederek destek arayışlarını sürdürdü. Sendikalara tüm siyasi partilerden destek gelirken iktidar partisi eylemler dışındaki tüm hak arayışlarınızda sonuna kadar yanınızdayız mesajı verildi.

Dün ilk olarak MHP Yatağan ilçe teşkilatını ziyaret eden Maden-iş ve Tes-iş sendikası yöneticileri ve bir gurup üye işçileri, İlçe Başkanı Servet Göka ve partililer karşıladı. Kendisi de emekli maden işçisi olan MHP ilçe Başkanı Servet Göka, “aranızdan çıkmış emekli bir kardeşiniz olarak bu sıkıntıyı çok iyi ve yakından bilmekteyim. Biz MHP olarak bu süreçte sendikalarımızın yanında dimdik duracağız. Bu işin siyasi rantı olamaz çünkü bu dava ekmek davasıdır, özelleştirmenin güzeli veya iyisi olamaz. Biz ilçede iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasilerin bu sürece karşı birlikte hareket edilmesi yönündedir. Esnafımız ve halkımızda bu mücadeleyi sahiplenmelidir. Özelleştirme devlet politikası değil, hükümet politikasıdır. MHP olarak gece gündüz demeden sizinle birlikte olacağız. Muğla Milletvekilimiz Sayın Erdoğan Kütahya Milletvekilimiz ile birlikte burada olacak ve sizlerle bir araya gelecek. Önceki özelleştirme döneminde MHP olarak iktidardaydık, ama ben yönetimde olmama rağmen oradaydım ve jandarmadan jop yedim. Genel merkezimizi arayıp “burada insanları kırıp geçiriyorlar, siz orada ne yapıyorsunuz” dedik ve jandarmanın geri çekilmesini sağladık. Ancak şu andaki iktidarın yetkililerinden bunları göremiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’ü ziyaret eden enerji ve Maden emekçileri adına konuşan Tes-iş Başkanı Fatih Erçelik, “Sözün bittiği yerdeyiz ve sizi de yanımızda görmek istiyoruz” diyerek AK Parti İlçe Başkanı Toksöz’den sürece destek verilmesini istedi.

Toksöz, burada Enerji ve Maden işçilerine hitabe yaptığı konuşmada, “Santraller tabiki bizim can damarımız. Bu konuda hepimizin bildiği gibi daha öncede ciddi manada sıkıntılar yaşandı. Bizler de bu süreçle ilgili olarak sizler gibi düşünmekteyiz ve süreci yakından takip ediyoruz. Yıllar önce çıkartılan yasalar maalesef bu gün yürürlüğe girdi. Bu zamana kadar atmış olduğumuz adımlardan maalesef olumlu sonuç alamadık, ancak görüşmelerimiz devam etmekte. Biz bütün arkadaşlarımıza demokratik hak ve mücadele arayışlarında destek verdik. Hiçbir şeyi bitmiş olarak görmüyoruz. Ancak şunu bilmenizi isterizki biz sonuna kadar sizlerin yanınızdayız. Sendikalarınızdan aldığımız dosyaları kendi görüşlerimizi de ekleyerek ilgili bakanlıklara anında iletiyoruz. İnşallah beklentilerimiz doğrultusunda bir sonuç alacağız” diyerek destek sözü verdi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.