Siyasete Cha Cha Edaları

Gerçi her seçim dönemi öncesi böylesine Latin ritimleri ile yapılan siyasi edalara alışık olsakta şimdilerde durum biraz farklı. Cha-cha-cha (ya da okunuşuyla ça-ça-ça), Küba kökenli bir Latin Amerika dans ve müzik türüdür....

Siyasete Cha Cha Edaları

Gerçi her seçim dönemi öncesi böylesine Latin ritimleri ile yapılan siyasi edalara alışık olsakta şimdilerde durum biraz farklı. Cha-cha-cha (ya da okunuşuyla ça-ça-ça), Küba kökenli bir Latin Amerika dans ve müzik türüdür. Ça-ça-ça müziği ilk kez 1953’te Kübalı viyolonist ve besteci Enrique Jorrin tarafından ortaya konulmuştur. Bu dansın adı chachacha olarak da yazılır. Ritmi danzon dansındaki dördüncü vuruşa değişiklik getirilerek elde edilmiştir. Başka bir değişle son vuruşun değişim dansıdır Cha Cha.

***

Siyasilerde yaz tatilini boş geçirmeye karar vermiş olacak ki Bachata yapmak yerine ritmi artırarak var oluş mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Mevcut siyasi partilerde ilçe belediye meclis üyeleri daha öncesinde çalışma yapmak istese de yapmaları pek mümkün olmamış. Kimi zaman zeybek onayan kimi zamansa halay çeken, horon tepen üst düzey yöneticileri aşamamışlar. Bazı ilçelerde ise bırakın bu işleri siz akşamları Sirtaki yapın gibi öğütler almışlar. İşler sadece bu önerilerde kalmamış hatta hakaret seviyelerine kadar ulaşmış. Her siyasi partide durum hemen hemen aynı. Küçük olsun, benim olsun ki rantı paylaşmayalım. Anlamak mümkün değil. Muhalefet parti yöneticileri iktidarı sokağa çıkamamakla itham ederken, iktidar partisi yöneticileri de her fırsatta bir eve yapılan ziyaret fotoğrafları paylaşıyor. İlginç olansa nedense ya ev ziyareti yada düğün mevlit. Çarşı Pazar gezen hiç yok.

***

Yerelde siyaset yapanları da sahada pek göremiyoruz. Belediye başkanlarını çarşı pazarda görmeyeli epeyce uzun zaman oldu. Onlar şu sıralar rumba yapıyorlar. Rumba Müziği ve hareketleri Küba'yı yansıtır. Yavaş ve zor bir dans türüdür. Bu dansta kalça hareketleri belirgindir. Uluslararası Latin Amerikan dans yarışmalarında sergilenir. Rumba aynı familyada yer alan Ça-Ça-Ça ile bazı benzer özellikler gösterir.

***

Muğla siyasetinde Cha Cha yapanlar ile Rumba yapanlar sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşmaya devam ederken vatandaş yüksek enflasyon, alınamayan yerel ve genel hizmetler bir türlü sonu gelmeyen sorunlar ile boğuşuyor. 2023 yılında yapılacak seçimlerde ise vatandaş yorgun olacak kolay kolay Cha Cha, Rumba, Bachata yapmayacak. Vatandaşın 2023 seçimlerinde tercihi ¾ zamanlı vals olacaktır. Valsi’n en belirgin özelliği, çiftlerin birbirine sıkıca tutunup bir nokta çevresinde dönerek dans etmeleridir. Diğer tüm danslardan farklı olarak Avrupa kökenli bir danstır. İçerisinde Şaman’ların tapınma danslarını anımsatan esnek hareketleri ile Türkler için önemli bir nokta da olduğunu da ilerleyen süreçte göreceğiz.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.