Sivrisinek ve haşere mücadelesi sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelesini etkin ve düzenli bir şekilde sürdürüyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların...

Sivrisinek ve haşere mücadelesi sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadelesini etkin ve düzenli bir şekilde sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için 13 ilçede sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sivrisineklerin üremesini engellemek için yapılan çalışmaların yanı sıra ekipler, larva mücadelesi, kültürel mücadele ve fiziksel mücadele çalışmalarını da etkin bir şekilde yapıyor ve çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, yapılan etkin ve düzenli çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ve ekiplerin kendilerini sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirdiği için de ayrıca teşekkür ettiklerini söylediler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ekiplerimiz il genelinde yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve diğer haşerelerle etkin bir şekilde mücadele ediyor. Ayrıca vatandaşlarımıza mücadele yöntemleri konusunda neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. 13 ilçemizde yetki ve sorumluluk alanımızda olan her noktada çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden bilimsel yöntemler ışığında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca il genelinde spor müsabakalarının oynandığı sahalarda da ilgili sahanın bağlı olduğu resmi kurumlardan talep gelmesi halinde ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Ancak yetkili olmayan tüzel kişi ve bireylerden gelen talepler bilgi kirliliğine neden olduğundan çalışma ve iş programlarında sapmalar olmaktadır. Bu nedenle bu konularda ilgisi ve bilgisi olmayan kişilerin fikir beyan etmeleri yerine konuyu sahaların bağlı bulunduğu kurumlara bırakmalarının doğru olacağı kanısındayım. Bu konuda biraz daha fazla hassasiyet gösterilmesini istiyoruz.”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.