Sivil Toplum kuruluşlarına Terör semineri

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Fethiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerine, terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemini anlatan...

Sivil Toplum kuruluşlarına Terör semineri

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Fethiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerine, terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemini anlatan bir seminer gerçekleştirdi. Terör semineri Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Amiri Ali Ay tarafından Fethiye Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Karşılıklı soru cevap şeklinde fikirler üretilen toplantıda; sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki etkin rolü ne olmalı? Neler yapılmalı, nasıl davranılmalı? Gibi konuların dışında çevre denetimleri, olumsuzluklarla mücadele, sivil toplum kuruluşlarının tüm topluma yönelik bilgilendirmeleri, öneriler, proje üretimi, ortaklaşa fikir üretme, çözüm üretmek için karşılıklı bilgilendirilme gibi konular da ele alındı. 

Şu ana kadar Milas ve Muğla merkezde yapılan bu toplantının Fethiye’de üçüncüsü düzenlenirken; özellikle farkındalık oluşturma konusunda Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci toplantıya katılanları bilgilendirdi. Vakıfların, odaların ve derneklerin yönetici ve üyelerinin katıldığı seminerde konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Amiri Ali Ay, "Seminere katılanlar aracılığı ile terör örgütlerinin finansal kaynaklarının kurutulması noktasında etkili bir işbirliği sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda terör örgütlerinin anatomisini bilmek çok önemlidir. Şiddet, terör örgütlerinin var olmada kullandıkları bir araçtır. Bu nedenle finansal kaynaklarının en önemlilerinden biri silah kaçakçılığıdır. Terör örgütlerinin finansal kaynaklarından bir diğeri de uyuşturucu madde ticaretidir. Ayrıca sigara, alkol, akaryakıt gibi maddelerin kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı terör örgütlerinin finansal kaynak sağladığı alanlardır" dedi.

Seminerde bilişim suçları, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda ayrıntılı bilgiler aktaran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Amiri Ali Ay, uyuşturucu madde kullanmanın sorun çözme yöntemi olmadığına vurgu yaptı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.