Şiddete Karşıyım

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, “Kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik yapılan tüm şiddet eylemlerinin karşısındayım. Kadına yönelik her türlü – erkek şiddeti, duygusal, cinsel, sözlü, fiziksel, ekonomik...

Şiddete Karşıyım

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, “Kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik yapılan tüm şiddet eylemlerinin karşısındayım. Kadına yönelik her türlü – erkek şiddeti, duygusal, cinsel, sözlü, fiziksel, ekonomik – şiddetle kadın-erkek hepimiz mücadele etmeliyiz!” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele gününün başlangıç hikâyesine de açıklamasında yer veren Menteşe İlçe Başkanı, kadına şiddetin dünyanın her yerinde olduğunu ve ulusal, sınıfsal, cinsel saldırı ve sömürülere maruz kaldıklarının altını çizdi.

Ekinci, “Tüm kadınlar, mahallemizin, şehrimizin, ülkemizin, dünyamızın daha yaşanılır olması için ayağa kalkmalı, birlik ve dayanışma içinde olmalıyız!” açıklamasını yaptı.

Tülay SÜKÜN

“Kadına Yönelik Şiddetin Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılan 25 Kasım Günü için bir açıklama yapan İlçe Başkanı Ekinci, Amerikalı yazar Maya Angelov’ un “Bir kadın ne zaman kendisi için ayağa kalksa tüm kadınlar için de ayağa kalkar’’ sözünü alıntıladı.

İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, “25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti’nde, diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş tecavüz edilerek vahşice öldürülür. Kayıtlara kaza olarak geçirilen ancak daha sonra aydınlatılan bu cinayetlerin kurbanları Mirabel Kardeşler diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü olurlar… Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999’da, 25 Kasımın ‘‘Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’’ olarak benimsenmesine karar verir. 25 Kasım aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun, dayanışmanın başlamasının da günüdür.” anlatımını yaptı.

Dünyanın her yerinde kadınlar ulusal, sınıfsal, cinsel sömürü ve saldırılara maruz kaldıklarını belirten Ekinci, “Özellikle pandemi sürecinde tüm dünyada ve ülkemizde ev içi şiddet vakalarında artış oldu. Ülkemizde bu yılın ilk on ayında 397 kadın, erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Kadınlar en sık eşleri, partnerleri tarafından fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldılar.” dedi.

ŞİDDET, DÜNYANIN HER YERİNDE

Kadınların haklarının gasp edilmesine dönük politikalar artmakta, ekonomik krizle birlikte çalışma hayatında işe alım sürecinde ayrımcılık yapıldığını belirten İlçe Başkanı açıklamasında, “Kadınlar iş yerinde de devlet tarafından desteklenmemekte aksine hükümet toplumsal cinsiyet eşitsizliğini daha da derinleştirici politikalar uygulayarak kadınların yaşamını kendi erkek egemen zihniyetleriyle düzenlemeye çalışmaktadır. Kadınlar tam ücret alma, sigortalı çalışma vb. konularda erkeklere oranla daha fazla sömürülüyor psikolojik ve fiziksel şiddete daha fazla maruz kalıyorlar.” şeklinde görüşlere yer verdi.

“Hükümet, erkek şiddetinin siyasi bir sorun olduğunu, kadına yönelik şiddetle mücadele için temel meselenin toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu kabul etmeli,giderek artan bir şekilde bu eşitsizliği ve ayrımcılığı besleyen politikalardan vazgeçip kadının çalışma ve sosyal hayat içinde var olması için yanında yer almalıdır.” diyen İlçe Başkanı Ekinci, ev ve çocuk bakım yükünün kadınlara yüklendiğine dikkat çekti.

Ekinci, devlet ve erkek zihniyetinin kadının omzuna yüklediği yükler nedeniyle kadının sosyal yaşama katılamadığını ve çalıştığı için çocuğunu bırakacak yer bulamayan kadınlar için devletin, kreş ve yarı zamanlı bakımevi hizmetini her mahallede vermesi gerektiğini belirtti.

KADININ, KADINLAR İÇİN AYAĞA KALKMASI

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamalıdır.” söylemi ile açıklamasına devam eden İYİ Parti İlçe Başkanı Ekinci, kadına yönelik şiddet için 7/24 çalışan ve erişilebilir olan acil şiddet kanalları kurması gerektiğini söyledi.

Açıklamasında, “Sağlıklı soruşturma yürütülmeli, kadının beyanı esas alınarak denetim ve ceza mekanizmaları etkin olarak işletilmelidir.” diyen Ekinci, “Yüz bin nüfusun olduğu tüm yerleşim birimlerinde donanımlı, nitelikli kadın sığınma evleri, kadın dayanışma merkezleri kurulmalı, buralarda psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuklar için çocuk gelişimi uzmanları istihdam edilmelidir.” dedi.

“Kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik yapılan tüm şiddet eylemlerinin karşısındayım. Kadına yönelik her türlü – erkek şiddeti, duygusal, cinsel, sözlü, fiziksel, ekonomik – şiddetle kadın-erkek hepimiz mücadele etmeliyiz.” ifadesine açıklamasında yer veren İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, sözlerini, ”Amerikalı yazar Maya Angelov  ‘’Bir kadın ne zaman kendisi için ayağa kalksa tüm kadınlar için de ayağa kalkar’’ demiştir. Tüm kadınlar mahallemizin, şehrimizin, ülkemizin, dünyamızın daha yaşanılır olması için ayağa kalkmalı, birlik ve dayanışma içinde olmalıyız.” diyerek tamamladı.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.