Sıcakta kalp çarpıntısına dikkat

Son günlerde sıcaklar yavaş yavaş artarken, uzmanlar başta kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mevsim geçişlerine ve artan sıcaklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları doğrultusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle...

Sıcakta kalp çarpıntısına dikkat

Son günlerde sıcaklar yavaş yavaş artarken, uzmanlar başta kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mevsim geçişlerine ve artan sıcaklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları doğrultusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar sıcakta fazla ve belli saatlerde kalmamaları gerekiyor.

Muğla Devlet Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi doktorlarından  Kalp Uzmanı İbrahim Rencüzoğulları’na kalp çarpıntısı ve sıcakların etkisinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında önemli ve pratik bilgiler verirken, sıcak havalarda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.   Özellikle çay ve kahve tüketimi kalp çarpıntısını arttırır diyen Rencüzoğulları; “Aşırı kilo ve sigara içimi kalp çarpıntısı yapar. Çarpıntı geldiğinde mutlaka derin nefes alın.  Su için ve sakin bir yerde dinlenin.  Yazın güneşin altında doğrudan uzun süre kalmayın. Kalp çarpıntısı dışında belli hastalıkları olanlar bazı olumsuz olaylar ile karşılaşabilirler. Kalp çarpıntısı küçük çocuklarda bile görülüyor. Tekrarlıyor ve ilerliyorsa ise mutlaka bir uzmana gitmeli.”Dedi.

“Her hastalıkta ve günlük hayatta olduğu gibi sıcak bir çok olumsuz etkenler yaratıyor. Özellikle belli saatlerde sıcağın fazla olduğu saatlerde dışarıda kalmak belli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hatta vücutta belli bilinen hastalıklarınız varsa mutlaka vakit kaybetmeden uzmana gidin” diyen Rencüzoğulları; “Yazın sıcaklar önce yaşlılar sonra çocukları olumsuz etkiler. Bol su içmeli ve serin zamanlarda günde yarım saat yürümeli. Bazı kalp çarpıntıları çeşitli hastalıklara da neden olur. Kendinizde ve vücudunuzda belli değişiklikler hissediyor daralma ve nefes alamama gibi olumsuz olaylar yaşıyor iseniz vakit kaybetmeden bir uzmana görünün. Çarpıntı nöbeti geldiğinde ise derin nefes alın. Soğuk su için ve dinlenin. Günlük içeceklerde etkendir kalp çarpıntılarına. İçecek alışkanlıklarınızı mutlaka değiştirin. Kafeinli içecekler ve alkol ve sigara her hastalıkta öncü biliniyor artık. Bende kafeinli içecekleri ve alkol ve sigarayı önermiyorum. Aşırı tüketmeyin ve dengeli beslenin. Spor yapın. Kendinize iyi bakmaya çalışın özellikle kanser hastalığı bir çığ gibi büyüdükçe.”diye konuştu.

HABER:ŞAFAK TURGUT

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.