SGK’dan 4/B’lilere müjde

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum, 4/B’li Muğlalılara müjde verdi. Dorum, daha önce aylık hesaplama ve emeklilik gününü hesaplamak için kuruma gelen vatandaşların artık kuruma gelmelerine gerek kalmadığını...

SGK’dan 4/B’lilere müjde

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum, 4/B’li Muğlalılara müjde verdi. Dorum, daha önce aylık hesaplama ve emeklilik gününü hesaplamak için kuruma gelen vatandaşların artık kuruma gelmelerine gerek kalmadığını E-hizmet üzerinden bilgilerini öğrenebileceklerini söyledi.

Kısa bir süre önce 4/A ve 4/C’li vatandaşların ne zaman emekli olabilirim sorusuna E- hizmet üzerinden ulaşabilirsiniz diyen Muğla SGK, 4/B’liler içinde aynı sistemi hayata geçirdi.

4/B’li vatandaşların emeklilik hesabı veya ne kadar aylık alacakları konusunda kuruma kadar gelerek vakitlerinden çaldıklarını belirten SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, “Artık 4/B’li vatandaşlarımızda www.sgk.gov.tr  web sitesinden veya www.turkiye.gov.tr  portalından bu işlemlere ulaşabilecekler” dedi.

Programların sadece yaşlılık aylığı bağlanmamış sigortalılar tarafından kullanılabileceğinin altını çizen İl Müdürü Dorum, “Daha önce yaşlılık aylılığı bağlanmış olan sigortalıların aylıkları ve emekliliği hak kazanma şanları yeniden hesaplanmayacaktır. 4/B (Bağ-Kur) için 5bin400 günden daha az prim ödeme gün sayısı bulunan sigortalıların aylık hesaplama işlemi gerçekleştirilmeyecektir” diye konuştu.

Dorum yapılacak olan işlemleri ise şu sekilde anlattı; “ Hesaplama işlemleri; T.C. kimlik numarası bilgisinin gelirin aylık bağlanacak kanuna göre kendin nam ve hesabına çalışanlar (Bağ-Kur, 4-B) kamu çalışanları (Emekli sandığı 4/C) veya hizmet akdi ile çalışanlar (4/A, SSK) seçeneklerinden birinin seçilmesi yöntemiyle gerçekleştirilecektir.”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.