Sezon öncesi büyük operasyon

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 12 ilde eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda 2.5 milyon TL’lik kaçak sigara elegeçirdi.Turizm sezonu öncesi Muğla yöresine kaçak ve...

Sezon öncesi büyük operasyon

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 12 ilde eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda 2.5 milyon TL’lik kaçak sigara elegeçirdi.

Turizm sezonu öncesi Muğla yöresine kaçak ve bandarolsüz sigara getirdikleri ve piyasaya sürme hazırlığında olan şüphelilere yönelik 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda 90 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, sigara kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik, Muğla Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Köyceğiz ilçesinde yapılan istihbari çalışmalarda, Köyceğiz’e yüklü miktarda kaçak sigara sevk edilerek çevre ilçelerde piyasaya sürüldüğü ihbarı geldi. Gerekli bilgilerin alınması üzerine suç örgütünün tespit ve deşifre edilmesi amacıyla Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalarda suç örgütünün 26 ayrı sigara sevkiyatı gerçekleştirdiği tespit edilerek gerek görevlilerce, gerekse sevkiyat esnasında diğer illerle kurulan koordine neticesi; Muğla’nın Menteşe, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde ile Adana, Aydın, Denizli, Karaman, Konya, İstanbul, Kilis, Çankırı, Düzce, İzmir ve Rize illerinde 26- ayrı yakalama işlemi gerçekleştirildi. 33 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, suç örgütünün Muğla’ya sınırlı kalmayarak Türkiye’nin değişik bölge ve illerine de kaçak sigara sevkiyatı gerçekleştirdikleri ve profesyonelce hareket ettikleri tespit edildi.

Çalışma 15 ay sürdü

15 ay sürdürülen takip ve çalışmalar neticesi suç örgütünün faaliyet alanları tespit edilirken, suç örgütünün çökertilmesi için Muğla’nın Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçeleri ile İstanbul, Rize, Adana, Kilis, Mersin, Karaman, Kayseri ve Nevşehir illerinde düzenlenen eşzamanlı operasyon neticesi; Y.K. S.G. K.K. N.G. A.R.T. H.T. M.A.T. İ.H.N. H.C. H.Y. S.Ş. ve A.Y. isimli 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda 90 bin 203 paket kaçak isgara, kaçak sigara sevkiyatında kullanılan 2 adet zulalı araç ele geçirilmiştir. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 500 bin TL civarında olduğu değerlendiriliyor. Sigara kaçakçılığı alanında faaliyet gösteren suç örgütünün kaçak sigara sevkiyatından 2 milyon 600 bin TL civarında haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Yakalanan şüpheliler TCK’nın 220. Maddesi uyarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak ve sigara kaçakçılığı suçlarından Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecek.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.