Seydikemer Lavanta kokuyor

Seydikemer de tarımdakie üretim çeşitliği artırmak, ülke üretimine daha fazla katkıda bulunabilmek için Seydikemer Kaymakamı Köken ve Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ile birlikte ilçe çiftçilerini toplayarak Lavanta üretimi...

Seydikemer Lavanta kokuyor

Seydikemer de tarımdakie üretim çeşitliği artırmak, ülke üretimine daha fazla katkıda bulunabilmek için Seydikemer Kaymakamı Köken ve Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ile birlikte ilçe çiftçilerini toplayarak Lavanta üretimi için birtakım çalışmalar yapmıştı. Yapılan çalışmaların karşılığı geri dönüşleri başladı.

Çaltıözü Mahallesinden Bayram Şaşmaz ve Boğalar Mahallesinden Erol Siper adlı çiftçiler  Lavanta üretimine başladı.

Üretim ile ilgili olarak konuşan Bayram Şaşmaz;” Öncelikle şunları ifade etmek isterim ki,  İlçemiz Seydikemer’ de üretim çeşitliliğini arttırmayı hedefleyen, Tarımla geçimlerini sağlayan çiftçiler için çeşitli projeler üreten ve üretmeye devam edeceğine inandığım Seydikemer Kaymakamı Muammer Kökene sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu sene bin 060 kök Lavantayı bahçemize ve ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız, hedefimiz seneye 8 bin kök lavanta üreterek daha fazla kazanmak.”dedi.

Diğer üretici Erol Siper de;  “Bahçeme bu sene 3 bin 500 kök lavanta dikerek yayla mahalleri arasında bir ilki gerçekleştiriyorum. hedefim seneye daha fazla dikim yaparak daha fazla kazanmak. Görüyorum ki bu sene dikim zamanın geçmesinden dolayı birçok çiftçi dikim yapamadı. Seneye benimle birlikte mahallem ve ilçemde Lavanta dikimde hızlı bir artış olacak. Buda çiftçiler, ilçemiz ve ülkemiz için önemli bir gelişme olacaktır. Genç bir çiftçi olarak yeni ürünler dikmeyi hedefliyorum. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken bize böyle fırsatlar yarattığı için ilçe kaymakamımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.”diye konuştu.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.