ŞENTÜRK’TEN ANLAMLI PROJE

Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Sanatçı Metin Şentürk, Turgutreis’te engelli çocuklar için yapılacak olan ve 450 bin TL’ye malolacak ek bina için Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’den destek istedi.Neşeli kimliği ile...

ŞENTÜRK’TEN ANLAMLI PROJE

Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Sanatçı Metin Şentürk, Turgutreis’te engelli çocuklar için yapılacak olan ve 450 bin TL’ye malolacak ek bina için Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’den destek istedi.

Neşeli kimliği ile tanınan ünlü sanatçı Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Şentürk, kardeş vakıf seçtikleri Bodrum Sağlık Vakfı karşısındaki arsaya engelliler için ek bina yapmak üzere proje hazırladıklarını belirterek, Vali Güvençer’den destek istedi.

Sanatçı kimliğinin dışında bireysel olarak engellilerin topluma kazandırılması konusunda çalışmalar yaptığını anlatan ünlü sanatçı, “İlerleyen zamanda bunu kurumsallaştırmaya karar verdim. Bu sebeple Dünya Engelliler Vakfını kurduk. Dünyanın doğusunda ve batısında bir köprüyüz. Daha sonra vakfımıza uluslararası bir kimlik kazandırmak için Birleşmiş Milletlere başvurduk. Dünya Engelliler Birliğini kurduk. İki dönemdir bu birliğin başkanlık görevini yürütüyorum. Türkiye’nin dört bir yanına gidiyorum. Yapılan projelere fikir desteği sunuyoruz. Engelli kardeşlerimizle ilgili Bodrum Sağlık Vakfı’nın da bir çalışması var. Bodrum Sağlık Vakfı bizim kardeş kuruluşumuz. Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı karşısında bulunan boş araziye engelli kardeşlerimiz için ek bina projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bodrum Sağlık Vakfı’nda 170 engelli çocuk eğitim görüyor. Ailelere de çeşitli kurslar veriliyor” diye konuştu.

170 çocuğa hizmet verecek

450 bin dolara mal olacak Turgureis beldesindeki ek binanın Bodrum Sağlık Vakfı’nda kalan 170 çocuğun hizmetine sunulacağını açıklayan Şentürk, “Hali hazırda 170 tane evladımıza hizmet veren Bodrum Sağlık Vakfı’nın engelli çocuklar için şu anda elinde olan arazide yapılacak yeni bir ek binası için Sayın Valimizi ziyaret ettim. Valimiz ile bina içinde seramik atölye ve otellere gönderilecek iç kıyafetlerin yapımının gerçekleştirileceği bir bina yapımından konuştuk. Yapılacak olan bu binanın iç donamını Rotary Kulüpler tarafından temin edildi. Biz o binanın fiziki olarak yapımı konusunda Vali Bey ile görüşmek için geldik. İnşallah o binayı Bodrum’a kazandıracağız. Binanın yaklaşık 450 bin dolar civarında bir maliyeti var. Biz maddi destekten ziyade binanın yapımı konusunda destek istedik” dedi.

“Elimizden geleni yapacağız”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bodrum Sağlık Vakfı’nın çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, hazırlanan projenin engellilerin hem rehabilitasyonu hem de topluma kazandırılması açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti. İl Özel İdaresinin Büyükşehir yasası kapsamında kapanacağını dile getiren Vali Güvençer, şunları kaydetti:

“Direkt olarak maddi destekte bulunmamız maalesef söz konusu değil. Ancak bunun için elimizden gelen desteği sağlayacağız.”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.