ŞENPINAR DAVASINDA KARAR: KEMALOĞLU’NA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesinde 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramının ilk günü Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar davasının üçüncü duruşması bugün...

ŞENPINAR DAVASINDA KARAR:  KEMALOĞLU’NA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesinde 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramının ilk günü Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar davasının üçüncü duruşması bugün görüldü. Katil Ahmet Selim Kemaloğlu, müebbet hapis cezası aldı.

Sinem Karakaya

Muğla’da boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından 37 kez bıçaklanarak vahşice katledilen 24 yaşındaki Zeynep Şenpınar davasında üçüncü duruşma bugün gerçekleştirildi. Şenpınar’ı önce darp eden ardından da göğsünden bıçak darbesiyle öldüren cani Kemaloğlu, tutuklu yargılandığı davada yeniden Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin önüne çıktı.

Ağırlaştırılmış müebbet cezası beklenen karar duruşmasının görüldüğü davada katil Ahmet Selim Kemaloğlu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

“BEN KIZIMI BUNUN İÇİN DOĞURMADIM”

Davadan çıkan müebbet hapis cezası sonrası Şenpınar’ın annesi Avruz Şenpınar Muğla Adliyesi önünde gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. Aruz Şenpınar, “Ben bu sonucu kabul etmiyorum. Avukatlarımla nereye gerekirse oraya başvururum. Benim yavrumu, Zeynep’imi bayram günü kaç kere bıçaklayarak katletti. Ben kızımı bunun için doğurmadım. Ben Zeynep’i bunun için okutmadım. Zeynep’in ne suçu vardı. Bütün kadınlara sesleniyorum. Zeynep olmasın başka kadın olsun, kadınların ne suçu var ki kadınları katlediyorlar, öldürüyorlar sonra atıp bu sefer de böyle karar veriyorlar. Zeynep’imin kanı yerde kalmasın. Bayram geliyor ben Zeynep’e nasıl dayanırım” dedi.

“ADALET YERİNİ BULMADI”

Dava sonrası Adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç,  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını beklediklerini fakat dava sonucunda adaletin yerini bulmadığını dile getirerek, “Zeynep Şenpınar davası sonuçlandı fakat adalet yerini bulmadı. Sanıkla ilgili aile kamuoyu herkes ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bekliyordu. Hunharca öldürmek, canavarca hisle öldürmek bir kez iki kez değil 37 kez bıçak vurmak eziyet çektirmek. Tüm bunlardan sonra ağırlaştırılmış hapis cezası verilsin diye bekleniyordu ama hakim müebbet hapis cezası verdi. Bu saatten sonra hiç kimse Türkiye’de kadınlar neden öldürülüyor demesin. Böyle bir yargı sistemi oldukça daha Türkiye’de kadınlar öldürülür. 37 bıçak vurmuş, bundan daha canice bir durum olur mu? Adli Tıpa gitmiş pek çok davanın aşaması yapılmış ama sayın hakim çıkıyor ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiyor. Müebbet hapis cezası veriyor. Sanığın avukatın istediğini yaptı. İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasının bu kararda etkisi var mı yok mu merak ediyorum.  Ak Partilere sesleniyorum: İşte sizin eseriniz bu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’a sesleniyorum. Sayın Emine Hanım, Sayın Erdoğan elinizi vicdanınıza koyun gencecik bir kız ,45 kilo 90-100 kiloluk bir boksör tarafından hunharca katledildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmedi. Bu yargılama sonucunda çok net söylüyorum. Adalet yerini bulmadı.  Biz de bu davanın peşini bırakmayacağız. Maalesef Muğla’da adalet yerini bulmadı” şeklinde konuştu.

“BU KARAR YARALAYICI OLDU”

Hukuki sürecin bitmediğini söyleyerek, verilen kararın yaralayıcı olduğunu ve bu dosyanın gerçeğinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının uygulanması şeklinde olduğunu dile getiren Şenpınar ailesinin avukatı, Baro Başkanı Cumhur Uzun, “İlimizde öldürülen Zeynep Şenpınar’ın katilinin karar duruşması vardı. Bu dosyanın gerçeği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının uygulanması şeklindeydi. Karar bu yönüyle eksik karar bu yönüyle yaralayıcı olmuştur. Ancak huhuki süreç henüz sona ermemiştir. İlk derece mahkemesinin vermiş olduğu bu karar gerek tarafımızdan gerekse kanunlar gereği öncelikle istinafa tabidir ve biz hukukumuzun bu kadar net bir konuda hata yapmayacağına inanmak istiyor, inanıyor ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Zeynep Şenpınar 24 Mayıs 2020 tarihinde erkek arkadaşı boksör Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından Kötekli’deki evinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Zeynep Şenpınar cinayetten 2 hafta önce Kemaloğlu’ndan şiddet gördüğü iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi olduğu ortaya çıkmış, 15 gün evden uzaklaştırma cezası verildiği ve ardından şikayetini geri çektiği öğrenilmişti. Kemaloğlu 28 Ağustos 2019 tarihinde ‘cinsel saldırı ve kasten yaralama’  suçundan gözaltına alınarak savcılıkta ki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle iddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. İddianame ile birlikte olay sırasında Zeynep Şenpınar’ın kaçıp kurtulmak istediği ancak saldırgan tarafından darp edilerek, eve geri götürüldüğü öğrenilmişti. Cinayeti işleyen Ahmet Selim Kemaloğlu’nun mahkeme tarafından Sanık avukatı mahkemeden sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için rapor talebinde bulunmuş ve mahkemece kabul edilmişti. Daha sonra Zeynep Şenpınar’ı öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu’nun cezai ehliyetinin tam olduğu açıklanmıştı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.