SENDİKALARDAN SUÇ DUYURUSU

Maden-İş ve TES-İş Yatağan Şubeleri, 24 Ocak’ta Ankara Yürüyüşlerinin engellendiği iddiası ile İçişleri Bakanlığı, Muğla Valiliği, ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda...

SENDİKALARDAN SUÇ DUYURUSU

Maden-İş ve TES-İş Yatağan Şubeleri, 24 Ocak’ta Ankara Yürüyüşlerinin engellendiği iddiası ile İçişleri Bakanlığı, Muğla Valiliği, ve Emniyet Genel Müdürlüğü hakkında Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

Yatağan Maden-İş ve Tes-İş Sendikası üyelerinin Muğla’daki üç termik santralin özelleştirme idaresine devri sonrası 24 Ocak’ta Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde yapacakları eylem Yatağan’da araçların kalkışına izin verilmemesi nedeniyle yapılamamıştı.

Sendika üyelerinin Ankara yürüyüşlerinin engellendiğini iddia eden Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik, yürüyüşü engelleyen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundular. 5237 sayılı yasanın; 109/1,3-c-d,115/1.118/1,2, 119/1-e.257 maddelerinin ihlal edildiğini açıklayan Sendika başkanları, şikâyete neden olarak 24 Ocak 2014 günü Muğla yöresindeki termik santrallerin özelleştirilmemesine yönelik Ankara’da bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlemesi planlandığı ve Tes-İş Sendikası Genel Merkezi, Maden- İş Sendikası Genel Merkezi ve Türk-İş Yöneticileri bu demokratik tepkinin bütün çalışmalarını Ankara Emniyeti bilgisi dâhilinde yerine getirdikleri açıklandı.

Sendika başkanları Yatağan Cumhuriyet Savcılığına verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, “Sorunun birinci elden sahibi Yatağan işçileri de (Sendikamız) bu yürüyüşe katılmak üzere Otobüsler kiraladık. Eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte yola çıkmak üzere 23 Ocak akşamı hareket ettik ancak Yatağan-Kavaklıdere sapağında yolumuz Kolluk kuvvetlerince kesildi. “Neden?” diye sorduk. Kimi kolluk görevlisi "İçişleri Bakanlığının emri", kimisi "Valilik emri", kimisi de "Emniyet müdürlüğünün emri" dedi. Kimin emri verdiğini saptayamadık, Emri verene ulaşmak istedik, Muhatap da bulamadık ve fakat nedensiz, hiç bir açıklama veya tebligat yapılmadan, hiçbir tutanak düzenlenmeden, kanuna aykırı olarak durdurulduk. Sorumlulardan şikâyetçiyiz. Ankara’ya gidişimizin engellenmesi, çeşitli yönlerden Anayasa’nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ilgili maddelerine göre hukuk ihlal edilmiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerle, hak ve hürriyetlerimize engel olan ve bizi zarara sokan kişilerden şikâyetçiyiz. Şikâyet konusu olayda, belirtildiği üzere Anayasanın ve AİHS nin sağladığı hak ve özgürlükleri ihlal eden ve TCK’nın belirtilen çeşitli hükümlerine göre suç işleyen kimselerin tespitini, şikâyetçi olduğumuz bu kişilerin cezalandırılmaları amacıyla haklarında kamu davası açılmasını ve sair gereğini, şahsım ve temsil ettiğim sendika ve üyesi işçiler adına arz ve talep ederiz” denildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.