SENDİKALAR BAKANI BEKLİYOR

Muğla’daki Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santrallerinin özelleştirme ilanının Resmi gazetede yayımlanmasının ardından Enerji ve Maden işçileri eyleme başlamıştı. Muğla merkez ve Milas’ta gerçekleşen eylemlerde...

SENDİKALAR BAKANI BEKLİYOR

Muğla’daki Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santrallerinin özelleştirme ilanının Resmi gazetede yayımlanmasının ardından Enerji ve Maden işçileri eyleme başlamıştı. Muğla merkez ve Milas’ta gerçekleşen eylemlerde polis müdahalesi ile karşılaşan maden ve enerji işçileri, santrallerin özelleştirme kapsamı dışına alınmaması durumunda eylemlerin devam edeceğini açıklamışlardı.

Muğla’ya Cumartesi günü gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesi Enerji Bakanı Taner Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkanı, EÜAŞ ve YEAŞ yetkilileri, Tes-İş ve Maden İş Sendikalarının genel başkanları, bakanlık temsilcileri ile sendikaların Yatağan şube başkanları Ankara’ya gitti. Ankara’da Enerji Bakanı ile görüşen sendikacılar, Bakan yıldız’a hassasiyetleri konusunda görüş bildirdiler. Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız tarafından görüşme için Ankara’ya gittik. Görüşmemizde işçilerin hassasiyetlerini kendisine ilettik. Muğla ve Milas’ta gerçekleşen eylemlerin sadece işçilerin değil, bir halk hareketi olduğunu söyledik. Yaklaşık 3 saatlik bir görüşmenin ardından Enerji Bakanı Taner yıldız konuyu Maliye Bakanı’na ileteceğini söyledi. Biz Cumartesi günü Muğla’ya gelecek olan Sayın başbakan’ın özelleştirme ile ilgili bize vereceği mesaj çok önemli. Bundan sonraki tavrımızı Sayın başbakan’ın yapacağı açıklamaya göre netleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.