Sempozyumda Çocuk İstismarı ele alındı

Muğla Valiliği’nin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde “İlimizde Çocuk İstismarı ve İhmaline Bütüncül Yaklaşım Sempozyumu” Atatürk Kültür...

Sempozyumda Çocuk İstismarı ele alındı

Muğla Valiliği’nin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde “İlimizde Çocuk İstismarı ve İhmaline Bütüncül Yaklaşım Sempozyumu” Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Sempozyum kapsamında “Farkındayım Aldanma” adlı resim ve afiş yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Mestan Yayman tarafından verildi.

Yapılan dört oturumda, şu konular uzmanlar tarafından değerlendirildi:

Çocuk Adalet Sisteminde Yer Alan Kurumların Çocuk İstismarına Yaklaşım Açısından Görev Rol ve Sorumlulukları, Uygulamada İlimizde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Çocuk İstismarı ve İhmalinden ne anlıyoruz?

Sempozyuma Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Cumhuriyet Savcısı Şenol Çuğun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceylan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, Adli Tıp Başkanı Prof Dr. Yasemin Balcı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.