Santralda yenileme çalışmaları

Yatağan Termik Santrali’ndeki elektro filtrelerin yenileme çalışmaları başladı. Üç ünitede yapılan çalışmalar KDV hariç 26 milyon TL’ye malolacak. Elektro filtrelerin yenileme çalışmaları işini alan Türk şirket ve Çinli...

Santralda yenileme çalışmaları

Yatağan Termik Santrali’ndeki elektro filtrelerin yenileme çalışmaları başladı. Üç ünitede yapılan çalışmalar KDV hariç 26 milyon TL’ye malolacak. Elektro filtrelerin yenileme çalışmaları işini alan Türk şirket ve Çinli ortağı tarafından çalışma yapılıyor.

YEAŞ Yatağan Termik Santrali’nde üç ünitede yenileme çalışmaları 1 yılda tamamlanacak. Aralıklı 4'er ay süreyle yenilenecek olan elektro filtrelerden sonra şu anda 100 mg/3 olan toz oranı 50 mg/3'ün altına düşecek. Baca Gazı Arıtma Tesisleri’nden geçtikten sonra ise bu rakam 15-20 mg/3'e kadar düşecek.

Yatağan’da 1981 - 1984 yılları arasında faaliyete geçen YEAŞ Yatağan Termik Santrali'nin üç ünitesinde de bulunan kül tutucu elektro filtreler yenileniyor. Elektro filtrelerin yenileme çalışması ihalesini alan Türk şirket ve Çinli ortağı çalışmalarına 3. üniteden başladı.

YEAŞ Yatağan Termik Santrali’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Müdür İbrahim Hakkı Gül, amaçlarının çevreye zarar vermeden elektrik üretmek olduğunu belirterek; “Yatağan Termik Santrali'nde elektro filtreleri yenile çalışmaları başladı. Üç ünitede de yenileme çalışmaları 4'er arayla tamamlandıktan sonra şu anda 100 mg/3 olan toz oranı 50 mg/3'ün altına düşecek. Baca gazından geçtikten sonra ise bu rakam 15-20 mg/3'e kadar düşecek. Elektro filtrelerin eskimesi baca gazı arıtmaya da zarar veriyordu. Elektro filtrelerin yenilenmesi baca gazı arıtmayı da rahatlatacak. Bu işin tamamı KDV hariç yaklaşık 26 milyon TL'ye mâl olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.