Şampiyon Hokeyciler davul zurna ile karşılandılar

Osmaniye ilinde  düzenlenen Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde eden Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Genç Kızlar takımı ile Üçüncü olan Genç Erkekler...

Şampiyon Hokeyciler davul zurna ile karşılandılar

Osmaniye ilinde  düzenlenen Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'nda şampiyonluğu elde eden Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Genç Kızlar takımı ile Üçüncü olan Genç Erkekler takımı, öğrencilerin köyü olan Yatağan'a bağlı Bozüyük Mahallesi'nde davul zurna ile karşılandı.

Osmaniye'de düzenlenen Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'nı şampiyon ve üçüncü olarak tamamlayan takımlar, sporcuların bir çoğunun doğup büyüdüğü Yatağan’ın Bozüyük mahallesinde davul ve zurnayla karşılandı.

Türkiye Hokey Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Osmaniye'de düzenlenen Okullararası Genç Erkekler ve Kızlar Türkiye Hokey Şampiyonası'na katılan Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Genç Kızlar takımı, finalde normal süresi 0-0 biten maçta Konya Spor Lisesi'ni penaltılarla 3-2 yenerek Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Genç Erkekler takımı ise, üçüncülük maçında normal süresi 1-1 biten maçta Osmaniye Endüstri Meslek Lisesi'ni 4-3 yenerek üçüncü oldu.

Şampiyonanın ardından, oyuncuların büyük bir çoğunluğunun yaşadığı Yatağan'a bağlı Bozüyük Mahallesi'ne dönen takım, davul ve zurnayla karşılandı. Bozüyük Mahalle Muhtarı Vahdet Beçin ve vatandaşların katıldığı araç konvoyu ile mahalle meydanına gelen oyuncular, meydanın ortasına koydukları kupaların etrafında zeybek oyunu oynadılar.

Takımların antrenörü Serkan Şen, yaptığı açıklamada, 2014 yılında Zonguldak'ta düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokey Turnuvası'nı şampiyon tamamlayan Bozüyük Ayser Kazım Eren Ortaokulu takımı oyuncuların tamamının Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Genç Kızlar ve Erkekler takımlarına dahil edildiğini söyledi. Bu nedenle ilk önce Bozüyük'e geldiklerini anlatan Şen, “İmkanımız olmadığı için şampiyonaya halı sahada hazırlandık. Ama şampiyonada uluslar arası standartlara sahip hokey sahası olan takımları yenmeyi başardık ve şampiyon olduk. Oyuncularımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Şen, takımın bu noktaya gelmesinde emeği geçen Bozüyük Ayser Kazım Eren Ortaokulu antrenörü Mahmut İmren ve Okul Müdürü Mehmet Gereme ile Muğla Halk Eğitim Merkezi Menteşe Akşam Sanat Okulu Müdürü İdris Kömürcü, antrenörler Yunus Emre Aslan ve Oğuzhan Makas'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.