SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan etmesinin ardından Muğla’da 7’den 70’e herkes sağlıklı yaşam için yürüdü.Sağlıklı yaşama teşvik amacıyla Sağlık Bakanlığı...

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan etmesinin ardından Muğla’da 7’den 70’e herkes sağlıklı yaşam için yürüdü.

Sağlıklı yaşama teşvik amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan edildi. Bu amaçla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2013 yılının son resmi tatilinin yaşandığı Pazar günü sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. Sağlık İl müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan’ın da katıldığı yürüyüşe 7’den 70’e her yaştan vatandaş ilgi gösterdi. Sağlıklı yaşam yürüyüşüne Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) üyeleri de bisikletleri ile destek verdi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttırdığını söyledi. Ceyhan, “Bireylerin düzenli fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasında rol oynadığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltarak artan sağlık harcamalarının azaltılmasında da önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkemizde, toplumun büyük çoğunluğunun konuya gereken önemi vermediği de bir gerçektir. Dünya genelinde fiziksel hareketsizlik, kötü beslenme ile birlikte toplam sağlık harcamalarının yaklaşık % 2’si ile ilişkilendirilmektedir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sağlık harcamalarının dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında uygulanabilir, maliyet etkin ve en temel stratejilerden birisidir. Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.