Sağlıklı Kentler Birliği Muğla’da buluştu

Sağlıklı Kentler Birliği Muğla Buluşması, Yerel Yönetimler, Çok Sektörlü Yaklaşım ve Katılımcılık Konferansları 25-26 Nisan 2013 tarihlerinde Muğla Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde...

Sağlıklı Kentler Birliği Muğla’da buluştu

Sağlıklı Kentler Birliği Muğla Buluşması, Yerel Yönetimler, Çok Sektörlü Yaklaşım ve Katılımcılık Konferansları 25-26 Nisan 2013 tarihlerinde Muğla Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sağlıklı Kentler Birliği 18. Olağan Meclis toplantısıyla başlayan etkinlikler, Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Ahmet Kansız’ın ‘6360 Sayılı Yeni Belediyeler Yasasına Yaklaşım ve Katılımcılık’ sunumuyla devam etti.

Sağlıklı Kentler Birliği konferansına katılan davetliler, Sakar Tepesi, Seyir Terasları, Akyaka Azmak Turu, Kent Merkezi turu ile Muğla’yı tanıma fırsatı buldular.

26 Nisan Cuma saat 09.00 da, ‘Belediye Hizmetlerinde Katılımcılık ve Çok Sektörlü Yaklaşım’ konferansında; ‘Ailemi Seviyorum, Mutlu Aile, Güçlü Toplum’ sunumuyla Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, ‘Yaşanabilir Kentler Yaratmada Kent Konseylerinin Rolü; Çanakkale Kent Konseyi sunumuyla Yrd.Doç.Dr Arzu Başaran Uysal, ‘Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi İşbirliğinde Yürütülen Bir Çalışma: Kentsel Çevre ve Ruh Sağlığı İlişkisi sunumuyla Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdür vekili Dr.Aytuğ Balcıoğlu, ‘Belediye Hizmetlerinde Katılımcılığın Arttırılması: Temizlik Hizmetleri ve Geri Dönüşüm Hizmet Sunumlarının Değiştirilmesi’ sunumu ile de Muğla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Erdem Şenel söz aldı.

Konferansın saat 11.00 daki oturumunda, ‘Kent Yönetimine Katılım ve Deneyimler’ bölümünde ‘Marka Şehir için Kırıkkale Güç Birliği Oluşumu Projesi’ sunumu ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ‘Kent Yönetimine Katılım ve Dünya Örnekleri’ sunumu ile Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr. Hasan Ertürk, ‘1/100000 ölçekli 2030 yılı Bursa İl Çevre Düzeni Planı Katılımlı Planlama Yaklaşım’ sunumu ile Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nden Uluay Koçak Güvener, ‘Gölcük Vizyon 2023’ sunumu ile de Gölcük Belediye Proje Koordinatörü Dr. Metin Şentürk katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcılar daha sonra Arıtma Tesisi, Arasta, Kültür Evi, Zahire Pazarı, Sekibaşı Hamamı, Yağcılar Hanı’nı gezdi. 38 belediyeden 160 kişinin katıldığı etkinlikte, 16 belediye başkan statüsünde temsil edildi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.