Sağlıklı Çocuklar Sağlıklı Toplum

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğince düzenlenen Obezite İle Mücadele Semineri 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde,...

Sağlıklı Çocuklar Sağlıklı Toplum

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğince düzenlenen Obezite İle Mücadele Semineri 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Amerika Birleşik Devletleri Ohıo State Üniversitesinden Akademisyenler Dr. Jackie Goodway ve Dr. Susan Bandy katılımcıları bilgilendirdi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’ın açılış konuşması ile başlayan seminerde, ‘Fiziksel Aktivite Yoluyla Obezite İle Mücadele’ ve ‘Yetişkinlerde Beden Eğitimi ve Spor Aktiviteleri’ konularında bilgilendirme yapıldı. Fiziksel aktivitenin ve düzenli beslenmenin ağırlıklı olarak vurgulandığı seminerde, sokakların güvenli olmaması nedeniyle bilgisayar başında büyüyen çocukların obezite ile çok küçük yaşta karşılaştıklarına dikkat çekildi. Sağlıklı toplum için sağlıklı çocukların yetişmesi gerektiği, bunun içinde güvenli sokaklara, parklar ve spor komplekslerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı ve 2 saat süren seminer katılımcılar tarafından oldukça beğeni topladı.

 

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.