Sağlıkçılar bugün Anayasa Mahkemesi önünde

Ülke genelinde ve Muğla’da görev yapan sağlık çalışanları ve sendikaların gözü kulağı bugün Ankara’da olacak. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Yapısını Düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmünde...

Sağlıkçılar bugün Anayasa Mahkemesi önünde

Ülke genelinde ve Muğla’da görev yapan sağlık çalışanları ve sendikaların gözü kulağı bugün Ankara’da olacak. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Yapısını Düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi’nde görülecek.

Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Sağlık Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Tüm Hemşireler Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ,Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenledikleri ortak basın açıklamasında bir araya gelerek Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Teşkilat yapısını düzenleyen 663 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamenin(KHK) iptal davası için bugün Anayasa Mahkemesi önünde toplanacaklarını bildirdiler.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, sendika temsilcileri ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muğla Şube Başkanı Turgay Arslan; “ Bu Kanun Hükmünde Kararname ile sadece Sağlık Bakanlığı değil, bütün sağlık ortamları yeniden şekillendirildi. Sağlığın piyasa koşullarına terk edilerek ticarileşmesi, çalışanların da iş ve işyeri güvencesinin ortadan kaldırılması, ücret güvencesinin yok edilmesi, esnek-kuralsız çalıştırılması düzenlendi. Bugün Anayasa Mahkemesi bu KHK ile ilgil iptal davasını görüşüyor.

Sağlığı piyasalaştıran, hak olmaktan çıkaran, çalışanların güvencesi başta olmak üzere kazanılmış tüm haklarını elinden alan her uygulamaya karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren emek ve meslek örgütleri ile sağlık çalışanları olarak 663 sayılı KHK’ye karşı, çıktığı günden bu yana mücadele ediyoruz. AKP’nin bir gece yarısı operasyonu ile yangından mal kaçırırcasına TBMM’ni devre dışı bırakarak çıkardığı 663 KHK’nin bütün hükümleriyle iptal edilmesini bekliyoruz”dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.