Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu açıldı

Muğla Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışı yapıldı. Açılışa Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş,...

Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu açıldı

Muğla Belediyesi Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışı yapıldı. Açılışa Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet müdür Ahmet Akbal, Köyceğiz, Ula, Milas ve belde belediye başkanları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve Muğla Belediyesi’ne devredilen 3043 kişilik amfi tiyatro açılışında, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ile Milaslı Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya konser verdi.

Açılış töreninde konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın bir kültür kenti olma iddiasının kültüre yapılan yatırımlar ile devam ettiğini söyledi. Başkan Gürün, “Arasta restorasyon projesi ile çok önemli bir yatırım yaptık. Geçmişte sadece Perşembe günleri gelen turist, artık diğer günler de Arasta çarşısını ziyaret ediyor. Bir kent kimliğini ve kültürünü kaybetmiş ise, ruhunu kaybetmiş demektir. Muğla, kimliğini ve kişiliğini koruyarak gelişiyor. Muğla’yı bu şekilde geleceğe taşıyacağız. Muğla’da 5 kattan fazla imar izni vermiyoruz. Muğla’nın beton yığını olmasını kat sınırlaması ile önüne geçmek istiyoruz. Amfi tiyatronun tapusunu aldıktan sonra isim konusunda Şadan hocamız aklımıza geldi. Muğla kültürüne yaptığı katkılar ve kültür adına yetiştirdiği değerler nedeniyle Amfi tiyatronun adını Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu verdik” dedi.

Açık Hava Tiyatrosuna adı verilen Prof. Dr. Şadan Gökovalı ise “Eskiden Radyo, gazete ve televizyonun olmadığı dönemde tiyatrolar vardı. Tiyatro tek kitlesel iletişim aracı idi. Bir yörede, tiyatronun olması, kültür düzeyinin aynası durumundadır. Tiyatrolar o şehrin kültürünü yansıtır. Bu alana ismimi veren Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışı yapıldı. Açılış sonrası CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya tarafından açılış törenine katılan vatandaşlara konser verildi.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.