Saatcı’dan Dershanelere ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilçedeki dershaneleri ziyaret ederek yöneticileri ile bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.Dershanelerin kapatılması tartışma konusu olurken Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı,...

Saatcı’dan Dershanelere ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilçedeki dershaneleri ziyaret ederek yöneticileri ile bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Dershanelerin kapatılması tartışma konusu olurken Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’deki FEM, Ana Fem ve Pi Analitik dershanelerini ziyaret ederek yetkililerle karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretlerde değerlendirmelerde bulunan Saatcı, kin ve intikamla devlet yönetiminin olmayacağını dile getirdi. Dershanelerin kapanması açıklamalarının ardından Hizbullah’ın bu olayı sevinçle karşıladığını söyleyen Fem Dershanesi Müdürü Alim Bitin ise, “Yaşanan süreç sonrası BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir toplantı da, ‘Bu dershanelerden doğacak olan boşlukları bizim doldurmamız lazım. Kılcallara kadar bizim inmemiz lazım’ dedi. Bu olayın ciddiyetini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Saatcı, dershanelerin kapatılmasını gündeme getiren hükümete sert eleştirilerde bulundu. Kin ve intikamla devletin yönetiminin sağlanamayacağını söyleyen Başkan Saatcı, “Malum dershaneler ile ilgili sıkıntılı bir süreç yaşandı. Dershanecilerin 70’li yıllara kadar gidersek, dershaneler o zaman bir ihtiyaçtan doğmuştu. Keşke Milli Eğitimimiz gerçekten dört dörtlük bir eğitim verse de, dershanelere ihtiyaç duyulmasa. Türkiye’de iyi kötü bu eğitim camiasının içinde olan her arkadaşımız tamamen kin ve intikam duygusuyla hareket ederek, özellikle gönüllü eller hareketinin dershanelerin kapatılmasına yönelik son zamanlarda ki hükümet nezdinde ki çalışmalarının doğru olmadığını, bunun hem kalp kırdığını, hem de Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşmediğini çok net bir şekilde dile getirebiliyor. Kinle, intikamla devlet yönetilmez. Yumuşak başlılıkla da devlet yönetilmez buna da eyvallah. En azından 2015 yılına kadar geçici bir süreç oldu” dedi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.