Saatcı’dan, AK Parti ve CHP’ye ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 1 Kasım genel seçimlerinin ardından, beraberindeki yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanlıklarına tebrik ziyaretinde...

Saatcı’dan, AK Parti ve CHP’ye ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 1 Kasım genel seçimlerinin ardından, beraberindeki yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe başkanlıklarına tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan Saatcı’yı ziyaretlerinde CHP’de Ömer Süha Aldan, Ak Parti’de ise Hasan Özyer karşıladı.

“Muhalefet soruların cevabını bulmalı”

İlk olarak CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Başkan Saatcı ve beraberindeki heyeti, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve çok sayıda partili karşıladı. Ziyarette ilk sözü alan Başkan Saatcı, halkın sandığa iradesine büyük saygı duyduklarını belirterek, 5 Haziran - 1 Kasım tarihleri arasındaki süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği beyefendilik ve kibarlığı taktir ettiğini, bu ılımlı siyasetin nabzı yüksek olan 1 Kasım seçimlerinde sağduyunun hakim olmasında, seçimlerin olaysız geçmesinde etkili olduğunu belirtti. Sandığa saygı duyulması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, “Siyaset uzun soluklu bir yolculuk. ‘Halk bize neden oy vermedi’ sorusuna muhalefet partilerin cevap bulması gerek” dedi.

Kullukçu:Fethiye’de de oylar MHP’den AK Parti’ye gitti

Türkiye’ye nazaran Muğla ve Fethiye’de oy artışına dikkat çeken CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ise, “Fethiye’de oyumuzu 3 bin civarında arttırdık. Sonuçlara bakınca Fethiye’de de MHP’nin bir önceki seçimde aldığı oyların AKP’ye doğru gittiğini görüyoruz. Başkanımız Behçet Saatcı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise, bundan sonrada mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, özellikle bu mücadeleyi mecliste vereceklerini kaydetti. Karakter olarak kendisini en çok rahatsız eden şeyin kibir olduğunu belirten Aldan, önümüzdeki dönemde TBMM’nde en çok kibre karşı mücadele içinde olacaklarını düşündüğünü söyledi.

“Davutoğlu’nun Konya konuşması önemli”

Samimi ortamda geçen ziyaretin ardından Başkan Saatcı ve beraberinde meclis üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Burada da Muğla Milletvekili Hasan Özyer, İlçe Başkanı Kadir Saruhan, Ak Partili meclis üyeleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Saatcı, “Ülkemizde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gönül vermiş herkesi, bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Ben içi dışı bir insanım. Bana seçim öncesi sorulduğunda yüzde 42 ila 44 arasında bir oy beklentim olduğunu söylüyordum. Tüm kamuoyu araştırma şirketlerinin de tespiti bu yöndeydi. Millet öyle bir sonuç çıkardı ki, ben dâhil herkes ters köşe oldu. Herkes milletin kestiği yerden yiyecek. Sandığın iradesine herkes saygı gösterecek. Ben sadece tebrik için buradayım. Fethiye’nin dertlerini konuşmayacağım. Çünkü artık sokaktaki vatandaşa bile sorsak, Fethiye’nin sorunlarını anlatır. Bunu çok ifade ettim. Hasan Özyer Fethiye, Muğla ve Türkiye için bir şanstır. İnanıyorum ki, Hasan kardeşim hükümette de çok özel görevler alacaktır. Ayrıca Sayın Davutoğlu’nun Anadolu erenlerinden bir tanesi olan Mevlana’nın camisinde iki rekât şükür namazı kıldıktan sonra Konya Meydanı’nda yapmış olduğu konuşmaya ben çok önem verdim. Bu konuşma diğer balkon konuşmaları gibi değildi. ‘Ne olursan ol, gel’ diyen Mevlana’nın gözetiminde ifade ettiği birlik ve beraberlik mesajlarının hayata geçeceği konusunda hiçbir tereddüttüm yok. Seçim başarınızı canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Saruhan: Saatcı, Fethiye’nin önemli ismi

Başkan Saatcı ve beraberindeki meclis üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Saruhan, “Fethiye’nin sorunlarını milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla, parti ayrımı yapmaksızın, sadece 49’un değil, yüzde 100’ün iktidarı olarak görüp, hizmetleri bu doğrultuda yapacağız. Fethiye Belediyesi’nin ilk belediye kuruluşundan itibaren birçok belediye başkanı gelip geçmiştir. Ancak en uzun belediye başkanlığı yapan ve en başarılı olan, Fethiye siyasetinin en önemli ismi Behçet Saatcı’dır. Kendilerini bu manada kutluyorum. İnşallah Fethiye’mize hep birlikte çok güzel hizmetler yapacağız” dedi.

Özyer:Fethiye Belediyesi’ni örnek verdim

Parti ayrımıyla ilgili düşüncelerini anlatan Muğla Milletvekili Hasan Özyer ise, “Seçim sırasında Muğla’nın ilçelerinde gezerken, iktidar partisi belediyelerine iktidardan çok destek gittiği için hizmet yaptıklarını, diğer partili belediyelerin ise çok hizmet yapmadığını vatandaş dile getiriyordu. Ben bu soruları soran vatandaşlarımıza, Fethiye Belediyesi’ni ve nezdinde Behçet Saatcı’yı örnek gösterdim. Fethiye Belediyesi iktidar partisine bağlı bir belediye değil. Ancak Fethiye’nin ne noktaya geldiğini, Sayın Başkanın nasıl hizmetler yaptığını hep birlikte görüyoruz. Fethiye ile ilgili yapacağımız çok iş var. Hiçbir zaman parti ayrımı yapmadım. Hep birlikte Fethiye’mizi ve Muğla’mızı kalkındıracağız” şeklinde konuştu. Seçimlerle ilgili olarak da “Milletimiz huzura, güvene, istikrara oy vermiştir” diyen Özyer, “7 Haziran seçimlerinde halkın partimize verdiği uyarıyı çok iyi anladık. Önümüzdeki dönemde bu uyarıyı dikkate alarak kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.