Saatcı, Yılın Belediye Başkanı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Yerel Yönetim ödüllerine yine damgasını vurdu.Türkiye’de ilk kez ilçe belediyesi tarafından hizmete açılan Elektronik Denetleme...

Saatcı, Yılın Belediye Başkanı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Yerel Yönetim ödüllerine yine damgasını vurdu.

Türkiye’de ilk kez ilçe belediyesi tarafından hizmete açılan Elektronik Denetleme Sistemi, Kent İçi Ulaşım Kategorisinde Fethiye’ye ödülü getiren proje oldu. Geçtiğimiz yıl Fethiye’ye “Türkiye’nin En Çevreci Belediyesi” ödülünü getiren Başkan Saatcı, bu yıl da “Kent İçi Ulaşım” kategorisinde Yılın İlçe Belediye Başkanlığı ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin en yaygın Belediyecilik dergisi olan Özel Kalem Dergisi’nin gerçekleştirmiş olduğu 5. Yerel Yönetim Ödüllerine Türkiye’de örnek projeler gerçekleştiren belediye başkanları, valiler ve kaymakamlar katıldı. İstanbul’da gerçekleşen ödül törenine katılan Başkan Saatcı’ya Kent İçi Ulaşım Kategorisinde “Trafikte İlke Kazasız İlçe” sloganıyla yapılan düzenlemeler ve Elektronik Denetleme Sistemi, ödül getiren proje oldu.

Özel kalem Dergisi’nin 5 yıl önce başlattığı ve her yıl daha geniş bir katılımla büyüyen 5. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, Adile Sultan Sarayı’nda yapılan törenle sahiplerini buldu. Program geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ın anısına düzenlenirken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, töreni Birand’ın eşi Cemre Birand’la birlikte takip etti.

Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen ödül törenlerinde geçen yılki gibi bu yıl da belediye başkanları, kaymakamlar ve valilerden oluşan özel koro tören öncesi sahnedeydi. Şimdiye dek ödül almış bütün belediye başkanları ile valilerin solist olarak katıldığı ve dünyanın en usta şeflerinden İnci Çayırlı tarafından yönetilen koro, güzel bir Türkiye hayaline ortak olan bütün yerel yöneticileri bir araya getirdi. Ödül törenlerinin başında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da korodaki yerini alarak, Fethiye’yi en güzel şekilde temsil etti. Gecenin sonunda sahne alan koro “bir başkadır benim memleketim” şarkısını hep bir ağızdan seslendirdiler.

Valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 seçkin davetlinin katıldığı görkemli tören göz kamaştırdı. Geceye katılanlar Başkan Saatcı ile sohbet ederek, Fethiye’de hayata geçirdiği projelerin ülke genelinde ses getirdiğini belirtip başarılı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Gecede Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Merhum Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand ile yan yana oturup sohbet ettiği de görüldü. Başkan Saatcı’ya ödülünü, gecenin sponsorlarından Otokar Şirketi’nin Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül tarafından aldı.

Fethiyelilere üç dönemdir verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Eragül Hanımefendileri ve saygıdeğer ekibine Merhum Mehmet Ali Birand’a duydukları saygıdan, ayrıca bizleri beş dönemdir burada bir yarışma kültürüyle bir arada toplamalarından, değerli jüri üyesi hocalarıma titiz çalışmalarından, çalışma arkadaşlarıma emeklerinden, saygıdeğer Fethiyelilere bize üç dönemdir verdikleri destekten ve buradaki tüm katılımcıları başarılarından dolayı kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Alkışlar eşliğinde ödülünü alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ardından Türkiye genelinde gerçekleştirdiği projelerle ödüle layık görülen Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve Valiler ile sohbet etti.

Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı ve Bursa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Yerel Gündem 21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp, YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Görgülü,

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Yerel Yön. Özerklik Şartlı Bağımsız Uzm. Krl. Üyesi ve Dünya İnsan Yerleşimleri Derneği EKISTICKS Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge ve Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Arel Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan seçici kurul olarak programda yer aldı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.