Saatcı büşyükşehir hakkında sert konuştu

Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından tartışmalar artmaya devam ediyor. Yasa ile neredeyse tüm yetkiler ilçe belediyelerinden alınırken, belde belediyeler ise kapatıldı. Yasayı başından sonuna kadar takip...

Saatcı büşyükşehir hakkında sert konuştu

Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından tartışmalar artmaya devam ediyor. Yasa ile neredeyse tüm yetkiler ilçe belediyelerinden alınırken, belde belediyeler ise kapatıldı. Yasayı başından sonuna kadar takip eden Başkan Saatcı, yasanın köy kültürünü bitireceğini ve seçimlerden sonra 5 yıl hizmetin aksayabileceğini belirtti.

 “Muhteşem Yüzyıl ile uğraşırken”

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasını değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu uygulamanın başarılı olmayacağını söyledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Köy bizde bir kültürdür. Buradaki insanlar mahalle olmak istemiyor. Bütün köyler mahalle statüsünde. Her şeyden önce bu kültür yok oluyor. Bunu anlamış değilim. Büyükşehir yasası ile birlikte su, kanalizasyon, arıtma, ulaşım, çöp depozite, garaj, mezbaha teşkilatları hep Büyükşehir belediyesinde olacak. Buradaki belediye ne yapacak? İlçelere Büyükşehir belediye başkanının belirlediği müdürler atansaydı, en azından parti farkı ortadan kalkardı. Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili bütün işleri Büyükşehir belediyesine bağlandı. Bir anlamda yerelleşme merkeze taşındı. Yerel anlamda çözülmesi gereken sorunlar Muğla’dan çözülecek” dedi.

 “5 yıl hizmet beklenmesin”

“Muğla’nın bir uçtan bir uca uzunluğu 450 kilometre” diyen Başkan Saatcı, “Hiç kimse bana Muğla merkezdeki bir yönetimin Karadere’nin problemini çözeceğini anlatmasın. Gelirler artacak deniyor ama sadece Muğla’da artacak. Bu eyalet sisteminin altyapısını mı oluşturuyor diye kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Bu konuda birileri bize açıklama yapsın. Bu kadar hassas konu varken biz Muhteşem Yüzyıl ile uğraşıyoruz. Türkiye’nin tek problemi bu mu oldu? Ülkemizin sorunları meydanda… Muğla gibi bir yerde Büyükşehir uygulamasının başarılı olacağına inanmıyorum. 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonraki 5 yılda hiç kimse belediyelerden hizmet beklemesin. Bu bence ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmadı” ifadelerini kullandı. Belde belediyelerinin 2014 yılına kadar faaliyetlerini sürdüreceklerini belirten Saatcı, “Ölüdeniz, Göcek, Gökova, Dalyan ülkemizin marka değerleri. Bunları mahalle yaparak problemleri çözemezsin. Bunlar bizim Kaşıkçı Elmaslarımız. Buraları aslında özerk hale getireceksin. İlçe belediyelerinden başarılı, belde belediyeleri bile var” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.