Rus Rehberlerin davasında tahliye yok

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl 5 Rus turist rehberinin sahte içkiden ölümüne ilişkin 7 kişinin tutuklu yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanık avukatlarının tahliye talepleri reddedildi.Muğla 2. Ağır Ceza...

Rus Rehberlerin davasında tahliye yok

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçen yıl 5 Rus turist rehberinin sahte içkiden ölümüne ilişkin 7 kişinin tutuklu yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanık avukatlarının tahliye talepleri reddedildi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddia edilen ve kasten adam öldürmek suçlaması ile müebbet hapis cezasıyla tutuklu olarak yargılanan içkilerin dağıtımını yapan Naz Gıda Limited Şirketi yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları Tolga Depeharman ile Ender Salman, geziyi düzenleyen Orkan Denizcilik’in sahipleri Önder Kabakçı ve Fatih Kabakçı, teknenin kaptanı Serkan Sakallı ve zanlı yakınları katıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren duruşmada sanık avukatları, raporlar doğrultusunda müvekkillerinin suçsuz olduğunu beyan ederek, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşma 18 Mart tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan sanıklardan Tolga Depeharman’ın babası Recep Depeharman, oğlunun üretici olmadığını, sadece kapalı aldığı bir içkiyi kapalı olarak sattığını, sırf bu yüzden 19 aydır tutuklu olduğunu iddia etti.

Sanık avukatlarından Ertuğrul Yılmaz ise, “Daha önce satılan viskilerle ilgili ölümlerin gerçekleşmediği yönünde adli tıp raporları gelmişti. Gelen raporlara göre Mister Burdon marka viskilerin öldürücü niteliği yok. Suçlanan markanın öldürücü olmadığı adli tıp raporuyla ortada iken bu insanlar nasıl öldü, mahkemenin üzerinde durduğu çalışma budur. Mahkeme Mister Burdon haricinde verilen başka içkilerle ilgili adli tıp raporunu bekliyor” dedi.

Rus rehberler, 26 Mayıs gecesi yaklaşık 120 kişilik bir grupla tekne gezisine çıkmış, ertesi gün 30 rehber mide bulantısı ve kusma belirtileri ile ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınmıştı. Rehberlerden Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22), Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde hayatını kaybetmişti. Muğla Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81'nci maddesine göre 'olası kasıtla adam öldürmek' suçundan müebbet hapisleri isteniyor.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.