REKTÖRLÜK SEÇİMİ TAMAMLANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversetesi Rektörlük Seçimleri tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen seçimlerde Prof. Dr. Mansur Harmandar 284 oy ile en fazla oyu alan aday oldu. Rektör olacak kesin isim ise Cumhurbaşkanı...

REKTÖRLÜK SEÇİMİ TAMAMLANDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversetesi Rektörlük Seçimleri tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen seçimlerde Prof. Dr. Mansur Harmandar 284 oy ile en fazla oyu alan aday oldu. Rektör olacak kesin isim ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e giden listeden yapacağı atama ile belli olacak.

Merakla beklenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük seçimleri tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen seçimler olgun bir havada geçti. Seçimlere önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedrettin Mercimek, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okay Nazlı ile MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsoy Doğan olmak üzere 4 aday ile gidildi.

Seçim öncesi yaptığı konuşmada Üniversitemizin 6. dönem seçimlerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Soma’da meydana gelen üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediklerini belirterek tüm katılımcıları Soma’daki şehitler için Saygı Duruşu’na davet etti ve saygı duruşunda bulunuldu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 556 oyun kullanıldığı 16 oyun ise geçersiz sayıldığı rektörlük seçimi sonucunda; Prof.Dr. Mansur Harmandar 284, Prof.Dr. Okay Nazlı 126, Prof.Dr. Bedrettin Mercimek 109, Prof.Dr. Gürsoy Doğan 13 oy aldı. Bu dört adayın dışında usule uygun aday sayısı altıya tamamlandı.

Seçim sonuçlarına göre belirlenen sıralama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak. Kesin rektör Cumhurbaşkanı Gül’ün ataması ile belirlenecek.

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.