“Rafadan Tayfa, Sağlıklı Tayfa”

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa" etkinliği bugün Saat 19.00’de Muğla Rüya Park AVM meydanında yapılacak. Sağlık Bakanlığınca,...

“Rafadan Tayfa, Sağlıklı Tayfa”

Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa" etkinliği bugün Saat 19.00’de Muğla Rüya Park AVM meydanında yapılacak. Sağlık Bakanlığınca, "Obezite ile mücadele kapsamında, toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki" konularında farkındalığın artırılması amacıyla, toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı "Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" müzikal gösterim etkinlikleri Rüya Park AVM meydanında gerçekleştirilecek.

Bu etkinlikler kapsamında Rüya Park AVM'de gösterim şeklinde yapılması planlanan etkinlikler kapsamında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Araçlarında "Ağız ve Diş Sağlığı, El Hijyeni, Hareketli Yaşam, Tuz Kullanımı ve Obezite" konulu görsel ve yazılı materyaller kullanılıcak. Yine etkinlikler kapsamında Sağlıklı Yaşam Araçlarında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan logo, afiş, broşür, şapka ve balon gibi etkinlikle ilgili dökümanların kullanılması, afiş ve broşürlerin basım ve dağıtımı, Ağız ve Diş Sağlığı Seti ile Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa projesine ait broşürlerin dağıtımı yapılacak.

Etkinlik kapsamında hedef kitlesi 6-12 yaş grubu olan etkinliğin, dezavantajlı gruplara ulaşabilmesi için hassasiyet gösterilerek, engelli çocuklar ile koruma altında bulunan çocukların da katılımının sağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışarak gerçekleştirilecek. Okul öncesi çocukların oldukça keyifli zaman geçirmelerini sağlayan Rafadan Tayfa Sağlıklı Tayfa ekibi Türkiye genelinde Muğla Dahil 30 ilde sahneye çıkacak. Etkinlik, ücretsiz olarak sergilenecek.

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.