Radyo Kontrollü uçakları uçurdular

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi'nin açtığı Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu ile öğretmenlere yönelik Ata Model Uçak Yapım Kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi.Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi tarafından açılan...

Radyo Kontrollü uçakları uçurdular

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi'nin açtığı Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu ile öğretmenlere yönelik Ata Model Uçak Yapım Kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi tarafından açılan Kurslarda yapılan radyo kontrollü model uçaklar Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesinde Micro Layt pistinde saatlerce uçuruldu. Kimi köpükten, kimi ahşaptan, kimi de kartondan yapılmış uçaklar uzaktan kontrollü olarak uçurulurken, ilgiyle izlendi. Öğretmen Kursiyerlere sertifikaları THK Fethiye Şube başkanı Mustafa Özkaya tarafından sunulurken, kursiyerler Ali Özyeren ile Murat Bodur havacılığa meraklı olduklarını, öğrendikleri bilgileri okullarındaki teknoloji tasarım derslerinde öğrencilere öğreteceklerini ve onları havacılığa teşvik edeceklerini söylediler.

Bu kurslara katılan Doktor İlker Güden ile Esnaflık yapan Dursun Ali Demir ve serbest meslek sahibi Ertuğrul Baytur Model, "Uçak çok zevkli olup uçmayı ve uçakları sevenler için harika bir hobi. Fethiye’de radyo kontrollü Model Uçak kulübü kurmak istiyoruz” dediler.

THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya da “THK ve Milli Eğitim bakanlığımızın imzaladığı protokol ile Fethiye’de görevli ve gönüllü öğretmenlere açtığımız Ata Model Uçak yapım kursu tamamlanmıştır. Bu öğretmenlerimiz okullarında öğrencilerine havacılığı sevdireceklerdir inancındayım. Radyo Kontrollü Model Uçak ve Tekamül kurslarına 10 kişi katılmıştır. 9 Aralık tarihine kadar devam edecektir. Fethiye’de Funn Fly ekibi kurarak Türkiye’deki değişik yarışmalara Fethiye olarak katılmak arzusundayız. Kurslara katılmak isteyenler Fethiye Şubemize başvurabilirler” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.